Sant Pere 2022 revetlla Barcelona

Sant Pere 2022 és una de les festes marcades al calendari. Tal com passa amb Sant Joan, el dia abans se celebra amb revetlla, coca, petards i fogueres en diversos punts de Barcelona i de Catalunya. A Barcelona, però, la festivitat ha perdut pes amb el pas dels anys. Quan és Sant Pere? A continuació et concretem la data de la festa i els motius de la celebració, així com els indrets on és festiu i on es fan revetlles.

Sant Pere 2022: Quin dia és?

Sant Pere té una data: el 29 de juny és quan se celebra aquesta festivitat i la revetlla es fa la nit i matinada del 28 al 29. Si bé no va tenir un arrelament tan important com la revetlla de sant Joan, es fan celebracions en diversos carrers de Barcelona i en ciutats de Catalunya i Espanya, sobretot de la costa, ja que Sant Pere és el patró dels pescadors.

Serà festiu a Catalunya pel Sant Pere 2022?

El calendari laboral del 2022 no preveu el 29 de juny com a dia festiu a Catalunya i, per tant, serà laborable. Això vol dir que tots aquells que treballin aquest dia no tindran el dia lliure amb motiu de la festivitat. Cada municipi pot escollir dos dies lliures cada any, a banda dels que proposa la Generalitat, però a Barcelona no serà festiu dijous, 29.

Què es fa a Barcelona per la revetlla de Sant Pere 2022?

A Barcelona, però, la festa ha perdut seguiment al llarg dels anys. Un dels pocs llocs on se celebra la revetlla de Sant Pere és el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, tot coincidint amb la festa major. També se suma a la festivitat cada any el Centre Cultural la Farinera del Clot, tal com recull l’Ajuntament de Barcelona.

Alhora, la festivitat també s’ha fet un lloc a Sarrià, entre altres punts de la ciutat.