La façana de l’administració del Recinte Modernista de Sant Pau s’il·lumina aquests dies amb un mapatge que celebra el solstici d’hivern i ret homenatge a la figura de Lluís Domènech i Montaner. L’espectacle, que es duu a terme per segon any, es titula ‘La Llum de Sant Pau’ i està dissenyat per l’estudi barceloní Playmodes. Hi ha passis cada 30 minuts els dies 26, 30, 31, 1, 5 i 6 de gener, de 18 a 22.30 h.

El mapatge dura uns 10 minuts i s’ajuda de les projeccions per ressaltar els elements arquitectònics de la façana accentuant-ne les ombres, pintant-los de colors diversos o fent-hi aparèixer elements florals i fotografies. Segons els seus creadors, l’espectacle vol evocar un moment, el solstici, en què “els dies comencen a allargar-se, el sol s’anteposa a la nit i la natura es prepara per renéixer”. També hi apareixen fotografies de Lluís Domènech i Montaner, l’arquitecte que va dissenyar l’edifici.

Aquest és el segon any que es projecta el mapatge ‘La Llum de Sant Pau’. El 2014, però, la façana es va estrenar en el món del mapatge amb un primer espectacle a càrrec, en aquella ocasió, d’alumnes de l’escola de creació digital Eina.