El Gremi de Llibreters espera que la recaptació habitual dels últims anys, de més de 20 milions d’euros, superi la de l’any passat que va caure en dissabte i la recaptació es va quedar en 17. Per estimular les vendes, editorials i llibreries promouren la signatura dels autors més mediàtics i prolífics de la literatura catalana i castellana.

Llibres a canvi de sang o petons

Totes les persones que dilluns donin sang a Catalunya rebran un llibre de regal, en una iniciativa d’Edicions 62 per agrair aquest acte altruista i compartir amb tots ells el 50è aniversari de l’editorial. La iniciativa, que forma part d’un conveni entre l’editorial i el Banc de Sang i Teixits, lliurarà títols com ‘El secret de Picasso’, de Francesc Miralles; ‘Amor meva’, d’Isabel-Clara Simó; ‘Les històries naturals’, de Joan Perucho o ‘Natura quasi morta’, de Carme Riera.

La campanya s’activarà a les 9 h a l’Hospital Clínic, on la cuinera i també novel·lista Ada Parellada i el periodista David Escamilla, donaran sang. Els que participin en la iniciativa rebran, a més, un punt de llibre dissenyat pels treballadors del Banc de Sang i Teixits.

D’una altra banda, tampoc no caldran diners per aconseguir un llibre si un acudeix al punt de venda de llibres a Portaferrissa, 25, on es poden obtenir diversos títols a canvi de “fer un petó a un desconegut”, “trucar a la mare per dir-li t’estimo” o a canvi de plantar un arbre.

Afectacions a la mobilitat

Les activitats a l’entorn de la plaça Catalunya i La Rambla afectaran la circulació de cinc línies d’autobús. Durant tota la jornada, els autobusos 9, 14, 24, 59 i 62 seran desviats o se’ls limitarà el recorregut. Per aquest motiu, TMB recomana usar el metro, especialment en els desplaçaments al centre de la ciutat.

Precisament, la companyia ha organitzat per la Diada el VI Concurs de Relats Curts Online, obert fins al 26 d’abril i que ha rebut fins ara més de 1.500 narracions.

Portes obertes de l’Ajuntament

L’edifici de l’Ajuntament, com cada Diada de Sant Jordi, torna a obrir les seves portes a tots els ciutadans, que podran visitar tots racons de la Casa Gran. Entre altres espai, el recorregut previstpreveu que es pugui visitar l’escala negra, visitar la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques o el Saló de Cent. La visita acaba al pati i la façana neoclàssica.