Un any més, betevé ha estat al carrer durant la diada de Sant Jordi des de la plaça de Catalunya. Al llarg de la jornada, ha informat de l’actualitat en un programa de prop de sis hores en directe amb actuacions musicals, entrevistes, concursos, algunes cares conegudes de betevé i molt més. Sergi Vicente, director de betevé, ha explicat que el Sant Jordi és una festa al carrer i que la televisió de la ciutat també surt a buscar “la interacció amb la gent”.

L’equip del programa de ràdio de betevé ‘El matí de Barcelona’, dirigit i presentat per Núria Ferré, ha seguit la diada des de les 11.30 h, amb tota la informació i les actuacions musicals de Sara Terraza & The Black Sheep, Meritxell Neddermann i Saphie Wells & the Swing Cats.

A partir de les 16.30 h, la Marta Ballesta, el Víctor Fernández Clares i la Brigitta Lamoure s’han encarregat de dinamitzar un espectacle per al públic que gaudia de la diada a la plaça de Catalunya. També han passat pel set, entre d’altres, els protagonistes dels dos formats que s’estrenaran els propers dies a betevé. L’actor Roger Coma hi ha presentat la sèrie ‘Les molèsties‘ i el periodista Queco Novell ha explicat ‘Ciutadà novell’, el programa que començarà divendres, 27 d’abril.

I no hi ha faltat la música en directe, amb actuacions de Mavica, Jorge da Rocha, Psychodrome, Ol’green, Fundación Tony Manero i el DJ Jordi Chicletol, que ha tancat l’especial amb una sessió en directe de 19 a 20 h.

Novetats del Sant Jordi 2018: llibres recomanats per les biblioteques

L’altre destacat del Sant Jordi 2018 és un web ple de recomanacions literàries de 10 biblioteques de referència de la ciutat que han proposat llibres per al Sant Jordi 2018. És una tria àmplia, no necessàriament lligada a factors comercials o mediàtics. Es tracta de títols que es poden trobar a les llibreries però que també es poden demanar en préstec a les biblioteques.

Són les biblioteques Francesca Bonnemaison (Ciutat Vella), Sagrada Família (l’Eixample), Vapor Vell (Sants-Montjuïc), Montserrat Abelló (les Corts), Joan Maragall (Sarrià – Sant Gervasi), Jaume Fuster (Gràcia), Mercè Rodoreda (Horta-Guinardó), Nou Barris (Nou Barris), Ignasi Iglésias (Sant Andreu) i Xavier Benguerel (Sant Martí).

Aquest Sant Jordi 2018 també hem recuperat la llegenda de Sant Jordi en el programa ‘Cròniques de Barcelona’ i la seva alternativa, la llegenda de Santa Jordina, en el programa ‘Dibuixacontes’, amb David Fernàndez de narrador i els dibuixos de Lyona.