Diversitat cultural al Raval

Més de 70 entitats, col·lectius, associacions i veïnat del Raval han participat en la 15 edició de la celebració de Sant Jordi a la rambla del Raval, en una jornada ideal per conèixer la diversitat i la riquesa cultural del barri. S’hi han instal·lat carpes, on s’han organitzat contacontes i presentacions de llibres, a banda de tallers de xapes, d’enquadernació i reciclatge, de galetes i jocs infantils.

Una rosa per a cada tipus de sentiment

A Sarrià, hem conegut una teoria a partir de la qual existeix una rosa per a cadascú i per a cada ocasió. Una fórmula que ha esbrinat la florista Flora Miserachs, al carrer de l’Avió Plus Ultra. Fa 31 anys que Miserachs treballa per trobar la rosa que millor descrigui el tipus de sentiment afectiu cap a una persona. La florista explica que, ni que sigui per un dia “hem de fer l’esforç de matisar en quin punt es troba l’amor que sentim per algú altre, després d’analitzar-nos”. I fruit d’aquesta anàlisi ha identificat 45 tipus d’amor representats en 45 varietats diferents de roses.

Literatura infantil i juvenil a Gràcia

Les publicacions infantils i juvenils han tingut un espai privilegiat al pla de Nicolás Salmerón. Des de fa 11 anys s’hi organitza la trobada d’il·lustradors, que a iniciativa de la llibreria Casa Anita i Ediciones Ekaré ha permès fer visible l’obra d’aquests artistes. Enguany ha estat el torn d’il·lustradors com Yvan Pommaux, Marc Taeger, Ramon París, Mercè Galí, Liliana Fortuny, Mercè López o Anna Llenas. Paral·lelament, la resta de llibreries, algunes d’especialitzades, s’han reunit a la cinquena edició de la Vila dels Llibres, a la plaça de la Vila de Gràcia.

Centres Cívics guarnits a les Corts

El grup de Dones de Can Deu i l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) s’han encarregat d‘ambientar l’equipament, i traslladar-lo a l’època medieval. Han aprofitat un balcó de l’edifici per recrear-hi elements relacionats amb la lectura i l’escriptura, i per penjar-hi els escuts de les quatre demarcacions catalanes.

Activitats escolars a la Trinitat Vella

Més de 700 alumnes de les escoles Ramón y Cajal, Ramon Berenguer III i l’Escola Santíssima Trinitat han participat en les activitats organitzades a la llosa del metro. Lectures de contes o tallers de manualitats -per crear roses o corones- han estat algunes de les activitats més aplaudides.

La rambla del Poblenou, un clàssic

Aquesta artèria del barri ha tornat a respirar Sant Jordi per tots costats, amb les tradicionals parades de llibres i roses. I més concretament a la cantonada amb el carrer de Ramon Turró, on s’han organitzat concerts i activitats infantils.