Són els integrants actuals de la Sant Andreu Jazz Band. I cap d’aquests músics va participar en els inicis d'aquesta formació. La banda va néixer a l'Escola Municipal de Música del districte fa 10 anys. El director, en Joan Chamorro, va apostar per un sistema d'aprenentatge basat en la memorització que l'ha portat a l'èxit. JOAN CHAMORRO, director de la Sant Andreu Jazz Band "No tindre la partitura davant. Intentant escoltar molts solos i aquesta manera ens va engrescar." NIL GALGO, saxo i clarinet "He de treure músiques, les he d'escoltar, he de mirar l'harmonia." Més de 50 nens han passat per aquesta formació que és la “big band” més jove d'Europa. El primer CD el van gravar fa sis anys i actualment estan treballant en el sisè. Han participat en nombrosos festivals i amb músics consolidats i hi ha, fins i tot, una pel·lícula sobre ells. Més enllà dels resultats, en Joan intenta transmetre'ls, dia a dia, la passió per la música. JOAN CHAMORRO, director de la Sant Andreu Jazz Band "Intento que passin coses. No entrar en la monotonia. Fer-los entendre que això és un plaer que ens porta i ens pot portar, contra més controlem, contra més practiquem ens fem més sensibles i òbviament més podem gaudir de la història." ELIA BASTIDA, violí i saxo "Si estàs motivat i tens molta exigència i a vegada tens les actuacions i t'ho passes bé. És molt divertit." ALBA ESTEBAN, saxo "És una cosa que m'agrada i encara que sigui exigent, m'ho prenc feliçment i gaudeixo amb això." La Sant Andreu Jazz Band, organitzada com a entitat i sense cap ajut econòmic, vol consolidar-se. Per això necessita el suport per crear un espai propi en el qual pugui assajar, donar cabuda a més músics i oferir jam-sessions.

El 2006 Joan Chamorro va proposar tocar uns quants temes de jazz a un grup de nou alumnes. El resultat va ser tan bo que ràpidament s’hi van sumar més estudiants. Així va sorgir la Sant Andreu Jazz Band. La “big band” va començar tocant dixieland i swing amb l’objectiu de divertir-se, més endavant van incorporar les veus i actualment toquen peces de jazz més tradicionals. El 2009 van gravar el primer disc i actualment estan treballant en el que serà el sisè àlbum d’estudi.

El secret de l’èxit del projecte està en la metodologia de l’aprenentatge. Diu Chamorro que “inculco als meus alumnes la passió i l’amor per la música i les ganes de millorar i aprendre més cada dia. Per això ensenyo que l’estudi del jazz ha de ser divertit i és un plaer que cal practicar per gaudir-ne més”.

Durant aquests 10 anys han passat per la Sant Andreu Jazz Band uns 50 músics. El més petit es va incorporar amb sis anys i actualment la més gran en té 21. Aquest projecte els ha ofert la possibilitat de tocar al festival de Jazz de Barcelona i amb músics de renom de casa com l’Ignasi Terraza, Dani Alonso o Ricard Gili. També amb figures internacionals com Perico Sambeat o Dick Oatts. La majoria dels ex integrants de la formació han continuat després amb els estudis superiors de música i s’hi estan dedicant professionalment. És el cas de la Eva Fernández o del Marc Martín. O de l’Andrea Motis, Rita Payés o Magalí Datzira que encara en formen part.

Fa cinc anys que la Sant Andreu Jazz Band es va constituir com a associació i es va desvincular de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu. Actualment, assagen als espais que els cedeix el Taller de Músics i a casa del director, el Joan Chamorro. No reben cap subvenció i l’entitat es manté gràcies als concerts i a la venda dels treballs discogràfics. El projecte, diu Chamorro, “podria créixer més si l’entitat tingués més espais per assajar i més suport institucional.”