Aquest cap de setmana es celebra el 5è Dia del Samba Reggae a l’Espai Jove Boca Nord. Durant el dia d’avui es realitzen diversos cursos de dansa i percussió que s’allargaran fins al vespre amb tres concerts de música brasilera. Diumenge al matí hi haurà una desfilada.

El Dia del Samba Reggae ha arribat a la cinquena edició i per celebrar-ho, a l’Espai Jove Boca Nord, situat al Carmel, aquest dissabte es realitzen una dotzena de cursos de dansa i percussió afrobrasilera. També hi ha actuacions en directe de tres grups i un discjòquei.

La novetat d’enguany és que la majoria de les classes de ball són impartides per la ballarina i coreògrafa Tatiana Campelo, que ensenyarà un ball nou, l’Afro Beach.  Campelo també sortirà a ballar a la desfilada, l’única activitat organitzada per diumenge, i un dels plats forts de la jornada. La rua començarà a les 11 h al Passeig Marítim de Bogatell i arribarà a les 13 h al Port Olímpic.

Participar en el festival té un cost de 40 euros per persona. Amb el tiquet s’obté un lot d’una samarreta i una gorra, dues hores de classes, anar a la rua i el dinar del dissabte, “feijoada” (plat a base de mongetes típic de la cuina brasilera i portuguesa) i caipirinha.

El Festival de Samba Reggae, organitzat pel grup de música brasilera Ketubara, té com a objectiu promoure i donar a conèixer la percussió i la dansa afrobrasilera com també formar els ballarins, ballarines i percussionistes d’arreu del món. Els cursos es realitzen a través de diversos professionals que cada any canvien: “Cada professor té un secret diferent, i la gent ve a buscar aquesta informació”, ha explicat l’organitzador i professor de percussió Alex Rosa.

Durant aquest cap de setmana  passaran pels tallers i cursos unes 150 persones que vénen d’arreu d’Europa.