Les llargues cues a l’avinguda de la Reina Maria Cristina van ser una imatge destacada del Saló del Manga de 2013. Hi va haver visitants que van arribar a esperar fins a cinc hores per accedir al recinte firal. Els organitzadors s’han proposat evitar aquests problemes d’aforament de cara a la 20a edició, que se celebrarà entre el 30 d’octubre i el 2 de novembre d’enguany. Per això, es prendran tres mesures.

D’una banda, es tornarà a ampliar l’espai del saló. Per a 2013 ja se’n va duplicar la superfície d’exposició. Enguany, s’hi sumaran 15.000 metres quadrats més. Així doncs, s’ocuparà tot el Palau 1 de la Fira de Barcelona i també s’obrirà la planta superior del Palau 2. A més, la plaça de l’Univers prendrà protagonisme ja que acollirà l’escenari on tindran lloc actuacions, concursos i exhibicions de balls asiàtics.

Per primer cop, es limitarà la venda d’entrades anticipades. El director del saló, Carles Santamaria, ha posat un llindar de 20.000 entrades per a cada dia. Afegeix que a aquesta xifra cal afegir-hi les persones que entraran gratuïtament perquè aniran disfressades o els qui tindran invitacions.

Per últim, s’ampliaran els horaris d’obertura. El recinte obrirà cada dia a les 9 h. Santamaria preveu que “si hi ha més espai i més horari, hi haurà més rotació de públic i més possibilitats que l’aforament no es col·lapsi”.

Cita amb la cultura nipona

Més enllà dels còmics, al llarg de 20 edicions el Saló del Manga s’ha convertit en una cita de referència per als amants de la cultura nipona. Al Palau 1 es podrà degustar la gastronomia japonesa i es podran trobar jocs tradicionals. A més, la planta superior del Palau 2 s’endinsarà en el Japó més espiritual i les teràpies naturals.

El cartell del saló ja té confirmats dos autors reconeguts, Kengo Hanazawa, autor del manga ‘I am a hero’ i Takeshi Obata, que signa l’adaptació a les vinyetes de la novel·la de ficció ‘All you need is kill’. L’escenari de la plaça de l’Univers rebrà la visita del grup de pop japonès Loverin Tamburin.