Saló Còmic 2022 Barcelona
Foto: Pau Cortina

(ACN i redacció) El Saló del Còmic 2022 de Barcelona tornarà a la presencialitat per celebrar la 40a edició, sempre que la pandèmia ho permeti. La commemoració del 40 aniversari de Comic Barcelona arriba un any tard, després de dos anys d’absència del format presencial. Serà el cap de setmana del 6 al 8 de maig als pavellons 2 i 5 a la plaça de l’Univers del recinte firal de Montjuïc, mantenint així la seva seu històrica.

Les dones lectores de còmic, al cartell nou

Avui s’ha presentat el cartell de l’edició d’enguany, a càrrec de la il·lustradora madrilenya Carla Berrocal i amb protagonisme per les dones lectores de còmic. La directora de Comic Barcelona, Meritxell Puig, ha destacat que serà una edició “especial” en la qual no només tornarà el públic, sinó també els convidats locals i internacionals. De fet, s’han revelat tres dels participants més destacats: l’autor de ‘Giant Days’, John Allison; Nora Krug, autora de ‘Sobre la tirania’, i l’autor del còmic ‘Odio’, Peter Bagge.

Record per al dibuixant Miguel Gallardo

Miguel Gallardo, autor del primer cartell de l’històric Saló Internacional del Còmic i desaparegut recentment, disposarà d’una gran exposició retrospectiva. També es rebatejarà el Premi Revelació amb el nom del dibuixant. L’altra gran mostra del Saló presentarà un repàs dels moments i personatges més recordats de la seva història, alhora que farà una panoràmica de les últimes quatre dècades de la història de la vinyeta.

Noves seccions i noves bases dels premis

Comic Barcelona estrenarà aquest any dues noves seccions: Comic Vision i Comic Fantasy. La primera, coordinada pel guionista i cineasta Borja Crespo, vol aprofundir en la relació entre el cinema i les sèries amb el còmic. Pel que fa a la segona, explorarà les obres de referència de la fantasia i la ciència-ficció a través dels jocs de rol, de taula, miniatures i cartes, en confluència amb el món del còmic.

Una altra de les novetats d’enguany serà la redefinició de les bases dels guardons després de la polèmica que va despertar la concessió del premi principal al divulgador del gènere, Antonio Martín, entre dibuixants i guionistes. Des del Saló asseguren que són “reflexions” i que es donaran a conèixer “properament”.