Tot a punt perquè el Saló Internacional del Còmic obri portes. Serà del 12 al 15 d’abril al recinte firal de Montjuïc. Una edició, la 36a, que espera superar els 118.000 visitants de l’anterior i que aquest any es presenta més familiar que mai, amb un espai per als lectors més petits.

Tot a punt al recinte firal de Montjuïc per rebre l’edició número 36 del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Una mostra que s’ha presentat aquest dijous i que busca ampliar el nombre de visitants, per això aquesta serà l’edició més familiar de totes, amb un espai específic per als consumidors de còmic més petits de tots: Còmic Kids, que s’amplia amb més tallers i activitats, una biblioteca de còmics i un “photocall” dedicat als 60 anys d”Els barrufets’.

Un altre espai, Còmic en viu, permetrà  poder gaudir de com il·lustren els autors, i les seves obres seran subhastades al final de l’edició. També en aquest sentit, l’autor belga Franc Pé elaborarà un mural de 10 metres en directe.

Expositivament destaquen tres grans cites: la mostra de 31 exemplars  originals de Jack Kirbi; l’homenatge a Superlópez, l’autor del qual, Jan, és responsable del cartell d’aquest any, i el que es dedica a les revistes que van ser protagonistes del boom del còmic.

El saló té 50.000 metres quadrats de superfície que acolliran 180 expositors. El cost és d’un milió d’euros. Els organitzadors esperen que enguany se superi la xifra d’assistents que l’any passat va ser de 118.000 persones.