El festival Sâlmon estrena edició amb una programació més comunitària que mai. S’inaugura amb 100 persones en escena, presenta quatre coproduccions i té col·laboracions de la sala Hiroshima, l’Antic Teatre, el MACBA i la Fundació Joan Miró. 18 dies dedicats a la dansa, a vuit espais de la ciutat.

El festival Sâlmon < Moviment i més tanca cicle, després de dues etapes en què ha centrat la mirada en les propostes emergents europees i al projecte Modul-Dance, també en la creació iberoamericana i alhora, en l’escena local.

Segons els seus organitzadors, el Sâlmon continua amb la seva aposta ferma per desmarcar-se del model “festival franquícia” i tenir un esperit únic i irrepetible en cada edició. La proposta d’enguany té el suport de l’escena d’arts vives locals, amb quatre coproduccions, i inclou una programació eminentment comunitària amb una inauguració amb 100 persones en escena i en col·laboració amb el programa Art i Part de l’Ajuntament de Barcelona. També preveu accions a instituts de secundària,  una col·laboració amb Ràdio Nikosia o un dia sencer de programació gratuïta a la Fabra i Coats. Hi haurà la participació del coreògraf Javier Vaquero, l’espai NAVE de Xile i el col·lectiu Compartir Dóna Gustet, com a companys de comissariats compartits. Els programadors i les accions de capacitació aniran a càrrec del taller internacional EDN (European Dancehouse Network).

El festival té una llarga trajectòria en les arts escèniques de dansa i performances a la ciutat.

Festival salmon de dansa al mercat de les flors