Les sales teatrals a poc a poc van recuperant l’activitat. Aquest diumenge ha arrencat de nou la programació a la sala Siconi, al barri de la Sagrada Família, amb la intenció de convertir-se en un “referent cultural feminista”. Per aquest motiu, aposten per companyies formades per dones i obres de teatre que expliquen temàtiques protagonitzades per dones.

La segona temporada recupera títols que no es van poder veure a causa de la crisi del coronavirus. El primer que s’ha presentat és “Camellia”, un musical inspirat en el text “Viatges i flors” de Mercè Rodoreda, a càrrec de la companyia Dell’Anima. Mireia Vila, codirectora de la companyia, explica que la intenció és mostrar el perfil de diverses dones “amb les mancances i virtuts que encaren la vida i també la pateixen”.

“Creacions per a dones”

Durant la temporada, emmarcada dins el “Cicle de Tardor” es parlarà de com la sexualitat femenina s’ha viscut com un tabú i des de  l’anonimat al llarg de la història. Segons l’organitzadora de la sala, Maria Tur, la intenció del projecte és programar creacions enfocades per a “dones poc conegudes”, però que han tirat endavant projectes sense que la societat les hagi reconegut”.

La intenció és programar obres cada quinze dies, respectant les distàncies de seguretat i amb un aforament reduït al 50 %, és a dir, amb una trentena d’assistents que prèviament hauran reservat cita prèvia a través del web.