Acostar l’obra de Ramon Calsina al gran públic. Aquest és l’objectiu de l’exposició ‘Univers Calsina’, que inaugura la Sala Parés per celebrar el 120è aniversari del naixement de l’artista. Pintor i dibuixant barceloní, inclassificable en cap tendència artística, crític, reivindicatiu i amb un univers pictòric únic que pot arribar a incomodar l’espectador. El seu estil, allunyat dels convencionalismes de l’època, el va privar del reconeixement que sí que van tenir altres artistes contemporanis.

Una retrospectiva amb obres inèdites

L’exposició forma part del projecte ‘Memòria’ de la Sala Parés amb què l’espai, en funcionament des del 1877, vol fer valer artistes catalans històrics que, com Calsina, considera que no han tingut prou reconeixement. Presenta una retrospectiva d’aquest autor nascut l’any 1901 al barri del Poblenou, on té un monument i una plaça amb el seu nom.

Va estudiar a la Llotja de Barcelona, va millorar la seva tècnica en una estada a París i, precisament, va exposar per primera vegada a la Sala Parés l’any 1930.