‘L’art no s’atura. En el confinament’, és el títol de l’exposició col·lectiva que roman a la Sala Parés de l’11 de junt al 7 d’agost. La idea va sorgir durant confinament. La sala va demanar als artistes que representa que enregistressin imatges de com treballaven confinats a casa, per reenviar-les als clients i amics. “Volíem transmetre que la vida i l’art continuava, malgrat tot”, explica Joan Anton Maragall, president de la Sala Parés.  La iniciativa va ser molt ben rebuda i va donar peu a plantejar la mostra, que aplega 40 peces de 30 artistes, totes produïdes durant la pandèmia.

S’exposa obra de Gorka García, Ángel Marcos, Glòria Muñoz, Magí Puig o Ramon Moscardó, entre molts altres. La galeria va demanar una peça de cadascún d’ells, sense imposar cap tema. Algun artista estava immers en el seu cicle de producció, i no s’aprecia que la peça escollida fos creada durant el confinament. D’altres però, remeten clarament a la pandèmia. S’evidencia per exemple en el conjunt de teles de Marcos Palazzi, on els personatges duen mascaretes i es saluden amb els colzes.

Es dona el cas que la Sala Parés, que va celebrar 130 anys al 2007, ha viscut tres pandèmies: la del còlera del 1885,  la de la “grip espanyola” de l’any 1918 i la més recent. La Parés va ser de les primeres galeries a obrir, l’11 de maig, després que una empresa especialitzada desinfectés l’espai. Dels 110 visitants que admetia simultàniament, ara en deixa entrar només 35 alhora, amb la prescriptiva mascareta. Hi ha solució alcohòlica per rentar-se les mans a diversos punts de l’espai.