Gairebé 16.000 euros recaptats. Són els diners que l’Heliogàbal va aconseguir amb el concert Pagar la multa d’aquest dijous passat i que serviran per afrontar els prop de 18.000 euros que sumen les quatre multes rebudes pel voltant de les festes nadalenques i de Cap d’Any. La incapacitat financera i la por de més inspeccions van dur els responsables de la sala a cancel·lar els concerts programats. Tot i així, en van organitzar un a la Sala Razzmatazz amb la col·laboració dels grups Mishima, Pony Bravo i Za!.

Una situació incerta

A més a més, la situació legal de l’Heliogàbal és confusa: té llicència de bar cafeteria amb aforament màxim de 49 persones, tot i que pot organitzar concerts gràcies a la seva condició d’associació cultural. Per tal de regularitzar la situació, la sala gracienca haurà de realitzar un seguit d’estudis acústics i de seguretat, que -segons afirmen- els requerirà una inversió d’uns 4.000 euros més. Els responsables també estan pendents de l’aprovació del pla d’usos del districte de Gràcia, així com també de l’entrada en vigor de la circular que permeti oferir concerts als barris de la ciutat.

Tot i que el final musical el va marcar el concert de dijous, el proper 19 de maig encara hi ha organitzat un recital de poesia. La pàgina web de l’Heliogàbal continua acceptant donatius particulars per sufragar les sancions.