Coincidint que l’exposició “Relats revelats. Els fons fotogràfics dels arxius municipals de districte” passa pel Centre Cultural la Farinera, aquest cap de setmana s’ha organitzat una ruta pel Clot que repassa la memòria i la trajectòria vital del fotògraf Esteve Bosch. El Clot Fotografiat és un itinerari dut a terme per la comissària de l’exposició, Marta Delclós, a partir del fons documental d’Esteve Bosch, conservat a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Martí.

A la seva vida va tenir molta cura de fotografiar tot allò que feia el seu entorn. La seva filla, Isabel Bosch, va cedir tot aquest fons, format per més de 500 fotografies, a l’Arxiu Municipal del Districte de Sant Martí ”
Marta Delclós, comissària de l’exposició “Relats revelats”

Una ruta per espais i edificis dels anys 30 als 60

La ruta passa pel carrer de la Verneda, on anys enrere hi havia masies, per la Gran Via, on hi havia horts, o pel carrer de Sant Joan de Malta, on s’ubicava el nucli de cases on vivia la família del fotògraf. A través del recorregut i les fotografies, els participants han pogut recuperar l’essència del passat de la zona. “Vaig néixer aquí, al carrer de la Democràcia, un dels llocs per on ha passat la ruta. La veritat és que la meva infantesa va ser aquí, els meus avis eren aquí, els meus cosins eren aquí i hi vaig passar moltes hores”, ha explicat Isabel Canals, una participant.