El Carles Beltran i el Carlos Oliva es van conèixer a Granada. Van començar a tocar la guitarra junts, per diversió, i des de fa sis mesos són ‘Los Vecinos de Manué’. Toquen rumba catalana, tot i que també fan versions flamenques d’algunes cançons i tenen temes propis.

És un dels grups que toca a les Festes de Gràcia d’aquest any, a l’escenari Bailén, i Oliva assegura que “és un somni”. A més, estaran acompanyats de dos músics més i entre tots esperen fer ballar a tothom, respectant les mesures de seguretat.

Gràcia, el bressol de la rumba

El Carles Oliva va ser el primer a traslladar-se a viure a Gràcia i de seguida ho va tenir clar: “Si vols ballar flamenc ves a Sevilla, si vols aprendre a fer pasta ves a Itàlia i si vols fer rumba ves a Gràcia”. I fins ara estan satisfets del camí fet.

Toquen en bars i cada vegada els surten més concerts, però ells reivindiquen que van començar al carrer i que no deixaran mai de tocar-hi. De fet, Beltran assegura que “la connexió que hi ha al carrer és difícil de trobar a un escenari”. Tot i això, esperen seguir fent concerts i poder gravar un disc aviat.