L’any 1925, quan es va ampliar la que va ser la primera casa d’Antoni Gaudí, es va fer una capella a Santa Rita. Des de llavors, la Casa Vicens no ha deixat mai de celebrar aquesta tradició, sempre obrint les portes als veïns.

La Casa Vicens manté la tradició cada 22 de maig

Des de fa dos anys, amb la casa museu ja acabada, els jardins s’obren al públic per fer la benedicció de les roses com s’havia fet sempre, des que el 1963 es va enderrocar la capella. I durant el període d’obres també es va mantenir la tradició al mateix carrer de les Carolines, a tocar de la casa, al convent de les Germanes de la Caritat. Ara la benedicció als jardins s’ha sumat a aquesta cita.

Els jardins i la casa, oberts al públic

Des de Casa Vicens veuen que cada any són més els visitants que s’hi apropen per aquesta festivitat, tant per la tradició de beneir la rosa com per poder visitar la casa, ja que aprofiten la festa per fer una jornada de portes obertes.

Anna Maria Closes és una de les devotes de Santa Rita que aquest any han triat la Casa Vicens per demanar salut a la patrona dels impossibles, coneixedora que, a més, podria visitar la primera casa de Gaudí: “Hem fet tota la visita i hem vingut a la benedicció”, explica. El mateix ha fet Rosalía González, que ha canviat el seu lloc habitual per beneir les roses: “Anava allà a l’església dels Agustins, però hi ha molta gent i a més avui volia venir aquí perquè és molt bonic l’edifici i tens l’oportunitat de visitar-lo”.

Una banyera plena de roses

Enguany com a novetat la Casa Vicens ha fet tres instal·lacions amb roses a l’espai, la més admirada, la que ha omplert d’aquestes flors la banyera del bany del primer pis.

Roses solidàries amb motiu de la jornada

Durant tota la jornada, Casa Vicens, en col·laboració amb el districte, ha posat a la venda roses de Santa Rita, espelmes i bombons de xocolata de Hoffman. Els diners obtinguts seran destinats a una entitat de Gràcia Solidària, per a un projecte al Senegal.