Rosa Novell es posa en la pell de l’Àgnes, una dona de caràcter que lluita per mantenir unit el nucli familiar. El retorn de la filla després del quart fracàs matrimonial i l’aparició d’una parella d’amics que no es conformen de venir de visita i arriben amb la intenció d’instal·lar-se a casa, amenaçaran el que, com anuncia el  títol de la peça, és el fràgil equilibri de la llar.

L’obra, ‘A Delicate Balance’ en l’original anglès, es va estrenar mundialment a Broadway el 1966 i va merèixer el Premi Pulitzer de 1967 a Edward Albee. Curiosament aquest guardó li havia estat atorgat i vetat el 1962 per una altra de les seves obres més populars: ‘Who’s Afraid of Virginia Woolf?’. Posteriorment, el 1973, Katherine Hepburn va protagonitzar l’adapció cinematogràfica d”Un fràgil equilibri’.

Ara Mario Gas dirigeix el muntage d’aquest text al Lliure, que es pot veure fins al 27 de novembre i en què Rosa Novell està acompanyada d’altres noms reconeguts de l’escena catalana com Pep Ferrer, Mercè Montalà, Mia Esteve, Rosa Renom i Albert Vidal.