Estrenada al Grec, ‘Cuculand souvenir’ és la darrera entrega de la companyia que dirigeix l’ebrenc Roberto Olivan. El TNC la posa en cartell només quatre dies.

Se suposa que l’espectacle ‘Cuculand souvenir’ vol convidar a una reflexió sobre els perills del món digital i robòtic en un futur que ja és present. Però com passa sovint amb els espectacles de dansa, la pretesa dramatúrgia queda diluïda en favor de les evolucions dels intèrprets. Roberto Olivan sap trobar els millors per fusionar dansa i acrobàcies, marca distintiva del coreògraf ebrenc. Va començar fent break-dance abans d’entrar en la dansa contemporània. Posteriorment es va sentir atret per les acrobàcies circenses, que ha incorporat a les coreografies. Olivan va ser Premi Nacional de Cultura el 2014.

Cuculand souvenir

L’espectacle té un inici molt coreògrafic i després entra en una part més tècnica, on s’alternen números de diverses especialitats de circ, com el de corda de Delia Ceruti., o el de bàscula de Manuel Tiger. Una de les incorporacions de la Roberto Olivan Performing Arts Company en aquest espectacle és la de Chey Jurado, reconegut internacionalment pel seu peculiar estil de break-dance. Destaquen a l’espectacle les pantalles fragmentades i els metres de leds de l’escenografia, una creació de l’ artista digital Romain Tardy que basteix l’estètica tecnològica de la proposta. Signa la banda sonora, electrònica, Laurent Delforge.