foguera-sant-pere-2019

La revetlla de Sant Pere se celebra cada 28 de juny, la nit abans d’aquesta onomàstica. És una celebració molt coneguda tot i que ha perdut seguiment a la ciutat en els últims anys. Just una setmana després de Sant Joan i amb l’estiu ja en marxa, la de Sant Pere també és una revetlla en què es tiren petards, es menja coca i és tradicional fer fogueres.

Sant Pere a Barcelona: on se celebra?

Tot i que la davallada d’activitats per Sant Pere a Barcelona ha estat notòria, encara hi ha districtes que celebren la festa activament. És el cas de Gràcia, Sant Martí i Ciutat Vella.

Gràcia

Gràcia ho celebra al barri del Camp d’en Grassot. El punt neuràlgic de la festa és el carrer d’en Grassot, entre Indústria i Còrsega. A partir de les 22 h hi ha hagut sopar i ball a càrrec de Rock Stars.

Sant Martí

La Farinera del Clot i les entitats del Clot i el Camp de l’Arpa organitzen la revetlla a Sant Martí. A les 20.30 h d’aquest divendres s’ha preparat un sopar a l’esplanada que hi ha davant del centre cultural. És un àpat amb carmanyola a càrrec del Casal de Joves la Traca. Un dels al·licients de la festa han estat els Diables del Clot, una colla formada l’any 1977 que està considerada la més antiga de Barcelona. L’Orquestra Tumultuosa i PD’s Xirusu amb Pinya s’encarregava de posar música a la gresca.

Ciutat Vella

Ciutat Vella ha recuperat la revetlla dedicada al patró del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera al Centre Sant Pere Apòstol. Coincideix que aquests mateixos dies el barri celebra la seva festa major. A les 20 h s’ha fet un concert de les corals Madrigalistes i A Little Note. A continuació hi ha hagut un sopar de carmanyola i ball amb Marc Anglarill.