L’estudi d’il·luminació Toni Arola —situat al Poblenou— va rescatar les famoses lletres de Vinçon que lluïen a l’exterior de la històrica botiga de disseny del passeig de Gràcia i que va tancar les portes el 30 de juny del 2015. Arola, amic de Fernando Amat de Vinçon, assegura que sempre es va sentir impressionat pel rètol, el més gran de tots els que tenia la botiga. Un dia, quan l’establiment ja estava tancat, va quedar amb Amat que estava immers en el desmuntatge de la botiga. Va triar “tres o quatre objectes” que hi havia en una vitrina i li va preguntar: “El rètol del passeig de Gràcia? Immediatament —ell que és molt llest— em va dir “El vols”? Te’l regalo”.

Així va ser com va arribar a les seves mans. L’endemà, Arola va enviar un retolista que va desmuntar les lletres, i no va ser fins al cap d’un temps quan les va col·locar a l’estudi —al carrer de Lope de Vega— sense haver pres abans les mides. “Ens queda just”, explica somrient. Per Arola, és un record molt important d’una “botiga que ha significat molt pel món del disseny a Barcelona”. “Sóc un privilegiat”, confessa.

Llums de Nadal inspirats en Vinçon

Fa uns cinc anys que Toni Arola presumeix de rètol a l’oficina. Tenir-lo present l’ha inspirat per desenvolupar altres projectes. L’estudi és el creador dels llums de Nadal que decoren els carrer de l’Aragó i la Gran Via. Llueixen la paraula Barcelona amb la mateixa tipografia que el “Vinçon”, i també amb el mateix to vermell. “Al Fernando Amat li va semblar bé”, assegura.