Restauració de la façana de la plaça del Rei

La façana del Palau Reial Major, a la plaça del Rei, encara la recta final de restauració. La meteorologia i la contaminació havien degradat els blocs de pedra i les juntures de la façana, i això ha obligat a fer-ne una neteja. L’actuació s’ha fet, concretament, a la part que correspon a l’exterior del saló del Tinell.

Durant la rehabilitació, segons informa l’Ajuntament de Barcelona, s’ha fet neteja als contraforts que sostenen l’edifici i a les voltes que componen la galeria superior. Les obres han servit per constatar que la façana estava deteriorada, també, per actuacions anteriors que no havien respectat el caràcter d’aquest edifici històric que va servir de residència dels comtes de Barcelona i reis d’Aragó.

Reforç de l’estructura

Contrafort plaça del Rei

La rehabilitació també s’ha centrat a reforçar l’estructura del Palau Reial Major, concretament en el tercer contrafort. Anteriorment ja s’havien reforçat el primer i el segon, després que el 2014 es trenqués el sistema de subjecció intern que sustenta un d’aquests pilars. El pressupost total de les obres és de 120.000 €.