El circ torna a Nou Barris amb un cabaret de l’Ateneu Popular 9 Barris a la nova plaça de la Trobada, just a tocar de l’equipament. Els assistents, amb control d’accés tot i ser a l’aire lliure, podran gaudir de 10 espectacles de diverses disciplines. La jornada servirà com a acomiadament oficial de la temporada també, amb l’esperança de recuperar el ritme normal a partir del setembre.

Programació variada

El cartell de dissabte, 11, inclou 10 propostes com ara TIK-TAK (trapezi fix i malabars), Colectivo Ameno i Danilo Facelli (humor i poesia), Léa Legrand (bola d’equilibri), Kerol (malabars i beatbox) i Circ Pistolet (acrobàcia, equilibri acrobàtic i bàscula), amb la col·laboració de Desastrossus Cirkus i Saltoka i la presentació de Ricky el Professor de Tenis. Es tracta de tot un seguit d’espectacles organitzats amb la il·lusió del retorn tant per part de l’equipament com del públic. Les entrades en línia estan ja exhaurides, tot i que se n’han reservat algunes per a la taquilla.

Recuperar l’activitat per sobreviure

Durant els mesos de confinament, l’ateneu ha intentat diverses iniciatives per portar espectacles al carrer, que no han acabat de reeixir. La incertesa, però, l’acompanya. Es necessiten els ingressos econòmics dels espectacles, els tallers i les escoles de circ per poder tirar endavant l’ateneu. I pensa, sobretot, a recuperar l’aforament de cara al Circ d’Hivern, la producció pròpia que suposa la gran aposta anual de l’entitat gestora, Bidó 9Barris.

La plantilla de l’ateneu ha passat el confinament en ERTO. La gent d’oficines ha tornat presencialment. Més problemes tenen els tècnics i la gent que treballa al bar, que hauran d’esperar al setembre per recuperar l’activitat. A finals de mes es reprendran algunes activitats, com les residències artístiques. També s’han cedit espais per a casals d’estiu.

Un espectacle solidari i reivindicatiu

El cabaret de circ és gratuït però l’ateneu vol col·laborar amb la Xarxa de Suport de les Roquetes i, per això, fa una crida a aportar productes d’higiene o aliments bàsics per a les famílies vulnerables del barri. Precisament ha incorporat la jornada de circ a la programació Operació Solete, engegada des de les Roquetes.

A més, s’han convidat representants de la plataforma SAP Muntanya, entitat que defensa l’atenció primària al districte, perquè expliquin la situació viscuda i les perspectives actuals.