Un documentalista que va perdre un ull per una pilota de goma i el policia antiavalots que va llançar el projectil es troben en un sopar de parelles. Aquesta és la premissa de la qual parteix ‘El rei borni’. El guió de l’adaptació cinematogràfica és molt fidel a l’obra de teatre en què es basa. En una entrevista a Barcelona FM, el director Marc Crehuet explica que va preparar una primera versió del text amb més localitzacions i personatges però que va preferir preservar l’essència de l’obra teatral, “mantenir la sensació d’asfíxia, que l’espectador se senti tancat en la casa dels personatges”.

Alain Hernández, Miki Esparbé, Betsy Túrnez i Ruth Llopis han canviat l’escenari per les càmeres, a la pell dels mateixos personatges. Hernández explica que per donar vida a l’antiavalots no va prendre de referència cap policia però assegura que, a posteriori, ha rebut opinions de mossos d’esquadra i agents de la Policia Nacional.

L’obra de teatre, que es va escriure abans que Esther Quintana perdés un ull en una manifestació, es va estrenar a la Sala Flyhard de Sants. Després, va viatjar fins al Teatro Lara de Madrid i va tornar el setembre de 2013 a Barcelona, a la sala BARTS.