Un recorregut per Barcelona a càmera ràpida en “flow motion“. Aquest va ser el projecte del cineasta anglès Rob Whitworth amb el vídeo ‘Barcelona GO!’ del 2014. Ara, un usuari ha recuperat a Twitter la peça audiovisual i aquest viatge per la ciutat s’ha fet viral. S’hi poden veure espais com el MNAC, el Liceu, la Sagrada Família o Santa Maria del Pi, als quals s’accedeix des d’una nova perspectiva.

Per fer-ho possible, Whitworth li ha dedicat més de 360 hores de feina, 78 hores disparant instantànies i 179 hores de postproducció i ha utilitzat més de 26.000 fotos de Barcelona per aconseguir el “time lapse” de Barcelona en una peça de poc més de dos minuts de durada. Una tasca que li va fer guanyar el premi d’Or al festival Timelapse Showfest 2014.

Un vídeo per promocionar Barcelona

Aquest vídeo de dos minuts va ser un encàrrec de l’Agència Catalana de Turisme per promocionar la ciutat. Per això, el viatge per Barcelona passa pels llocs més emblemàtics, els mostra des de l’aire, des de fora, però també hi entra, com és el cas de tot l’interior de la Sagrada Família, amb imatges plenes de llum i color.

Elements de transició per fer un moviment fluid

El “flow motion” és una tècnica que va més enllà de l’stop-motion i els “time laps”. Combina les anteriors, però genera més sensacions: els moviments de càmera i de zoom i els colors i la llum. El vídeo utilitza elements de les fotografies que serveixen de transició entre un espai i un altre com pot ser un carrer, una porta o algun element del paisatge, i l’objectiu és mostrar un moviment fluid que transporti a l’espectador d’un lloc a l’altre com si estigués fent un recorregut per Barcelona.

.