Més de 50.000 persones han visitat La Setmana del Llibre en Català, que va arrencar el 9 de setembre i que tancarà portes aquest diumenge al migdia. Es tracta d’una xifra rècord i que ha superat la xifra del 2021. Els organitzadors afirmen que en espera de tancar dades definitives, les vendes també han crescut respecte a l’any anterior, concretament un 20 %. La demanda ha estat especialment elevada en el sector del llibre infantil i juvenil.

La desaparició de les restriccions covid (l’any passat encara estaven vigents) ha permès ampliar l’horari d’obertura també als matins, un fet que ha propiciat la participació d’un públic molt familiar. La fira també ha crescut en espai: 8.000 metres quadrats. Gairebé s’ha ocupat la totalitat del Moll de la Fusta. Els organitzadors afirmen que tot plegat corrobora “la vitalitat i bona salut del sector del llibre en català”.

Durant aquests dies s’han organitzat més de 300 activitats programades sobre el món del llibre en català, la literatura, la llengua, la història i els nous talents creatius. En destaquen, per exemple, les taules rodones, que han comptat amb la participació de ponents de renom.

Última edició per a Joan Carles Girbés

Aquesta edició ha estat la darrera de Joan Carles Girbés com a president de la comissió organitzadora de l’esdeveniment. Girbés va començar el seu mandat l’any 2020, en plena pandèmia, i segons els organitzadors, s’acomiada amb bones sensacions: “Aquests tres anys ens han servit per fer el salt definitiu de La Setmana. Amb el canvi d’emplaçament al Moll de la Fusta hem crescut considerablement en espai, en mòduls, en expositors, en vendes i en la programació d’activitats. El gran festival del llibre en català té ben garantit el futur!”.

El comitè organitzador, a més d‘Editors.cat, està format pel Gremi d’Editors de Catalunya, l’APPEC, el Gremi de Llibreters de Catalunya, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i l’Institut Ramon Llull.