El flautista barceloní Marc Horne ha batut aquest diumenge el repte de fer el recital de flauta travessera més llarg de la història. El rècord Guinness està marcat en 27 hores i 10 minuts, i el va aconseguir el japonès Murali Narayanana. Horne ha superat les 27 hores i mitja.

Al final del recital l’han acompanyat amics, també músics, un d’ells amb acordió, i han tocat peces de The Beatles per acomiadar el concert maratonià.

Horne és professor de música i cada hora podia parar com a màxim cinc minuts, tot i que podia agrupar-se els minuts i fer una pausa més llarga per menjar i beure aigua. Entre cançó i cançó, però, només podia aturar-se mig minut, per canviar de partitura.

Per controlar si supera o no el rècord establert, hi havia tres càmeres, per si una falla, que poden arribar a enregistrar fins a 30 hores de vídeo. Ho ha fet per una causa solidària, ja que vol donar els diners aconseguits a la Marató de TV3.

Durant el seu repte, en Marc ha tingut una fisioterapeuta que li ha fet massatges als peus per garantir la circulació de la sang. També s’ha hagut de posar gel als llavis per hidratar-los després de tantes hores tocant música.