La nova temporada, que començarà a l’octubre, inclourà vuit espectacles més que l’edició anterior. Pasqual ha donat les gràcies als espectadors que han apostat, malgrat l’IVA al 21%, per les obres representades al teatre de Montjuïc, on s’ha produït el major augment d’espectadors (al Lliure de Gràcia s’ha mantingut). “És gairebé un miracle”, explica. “Pensàvem que havíem tocat sostre. Això ens permet fer uns capricis, com portar espectacles internacionals.” Pasqual ens portarà obres i concerts del que ha anomenat “el triangle d’or”: Londres, Buenos Aires i Nàpols. ‘Emilia’ és una obra firmada per l’argentí Claudio Tolcachir, a qui debem ‘La omisión de la família Coleman’. La napolitana Lina Sastri també oferirà un recital de cançons populars el 4 d’octubre.

Shakespeare, el viatge i els diners

Pasqual ha destacat tres temàtiques en aquesta nova temporada: Shakespeare (amb tres espectacles de o inspirats en l’obra del dramaturg anglès), el viatge i els diners, amb propostes sorprenents com ‘Ruiz-Bárcenas’ (del 16 al 21 de desembre) Alberto San Juan i Jordi Casanovas portaran el cas Bárcenas a escena i asseguren que utilitzaran amb exactitud la declaració  que va fer Bárcenas davant del jutge fa un any.

Més enllà de les estrenes, el Lliure acollirà obres de gran èxit com ‘Pulmons’, (del 7 al 18 de gener), que va sobrepassar la Sala Beckett, on es calcula que un miler d’espectadors s’havia quedat en la llista d’espera.

Tampoc no hi faltaran les propostes dirigides als més petits, sota el lema “El Lliure dels nens”, que comportarà representacions de ‘Moby Dick’, ‘La biblioteca de cuerdas y nudos’ i ‘El concert per a nadons en mi bemoll’. El preu de les entrades i els abonaments, ha assegurat Pasqual, no canviarà.