DANIEL MARTÍNEZ, president del Grup Focus "Hem fet un projecte teatral al 2014 satisfactori i el que presentem del 2015 em sembla que és més ampli, amb més pretensions d'èxit, molt il·lusionant, i hi hem pogut abocar més recursos que l'any anterior".

94.500 espectadors van anar a veure teatre a La Villarroel durant el 2014, sobretot gràcies a l’èxit de l’obra ‘El crèdit’. Això suposa un nou rècord històric per a aquesta sala. A més, aquest teatre i el Romea també van batre nous rècords de recaptació. Tot i aquestes xifres, el president del Grup Focus, Daniel Martínez, ha fet una valoració de “satisfacció moderada” de l’any passat perquè assegura que encara es nota la caiguda d’espectadors dels últims anys i també l’increment de l’IVA. En total, a Barcelona, els quatre teatres del Grup Focus (La Villarroel, el Romea, el Goya i el Condal) van sumar 338.600 espectadors.

De cara a la nova temporada, Focus apujarà el pressupost respecte a l’any passat un 12%, i arribarà als dos milions d’euros. En total es faran 11 produccions pròpies i sis coproduccions. En destaquen ‘Sòcrates’, l’obra que engegarà la temporada al Romea, dirigida per Mario Gas i protagonitzada per Josep Maria Pou, i també ‘La plaça del Diamant’, que protagonitzarà Lolita Flores, filla de Lola Flores. A La Villarroel es podrà veure ‘Marits i mullers’, una adaptació de la pel·lícula de Woody Allen que dirigirà Àlex Rigola. Concha Velasco tornarà al teatre Goya amb ‘Olivia y Eugenia’, i al Condal el Mag Lari presentarà l’espectacle ‘Ozom’.

Daniel Martínez també ha anunciat que la intenció de Focus és convertir el Condal en un teatre especialitzat en els musicals de mig format. Una de les obres que es faran és el conegut musical ‘Rent’, dirigit per Daniel Anglès.