En rebre la notícia del tancament de la sala, els artistes vinculats al centre han decidit organitzar una gran exposició col·lectiva, aquest dijous, per mostrar el  rebuig a la decisió. La faran aquesta setmana aprofitant que la sala d’exposicions està buida. Per aquest motiu fan una crida a tots els artistes que vulguin donar-los suport portant-los algun tipus de obra.

Després de 17 anys , la sala -de 500 metres quadrats, molt lluminosa i ubicada en la tercera planta de l’edifii- passarà a ser oficines per a entitats veïnals. La Plataforma, però, addueix que aquest és un dels millors espais dedicat a l’art contemporani en tot el districte, i que s’ha trigat anys a equipar.

Des que es va crear, han col·laborat en aquesta espai més de 400 artistes, comissaris i professionals de l’art i el disseny. El Martin Vitaliti ho farà al maig, en una mostra sobre autoria i apropiació de l’art, a la qual ell aportarà els collages de còmics i historietes. Es tracta d’una exposició en què col·laboraran sis artistes més. Entre ells, el David Mutiloa. Tots dos lamenten la pèrdua d’aquesta sala. L’Associació d’Artistes Visuals assegura que es vol posar fi al model de Can Felipa i que aquest n’és el primer pas.

La notícia va arribar la setmana passada, quan els artistes vinculats a Can Felipa van tenir coneixement que s’anul·lava la convocatòria d’artistes per a les exposicions de 2014.