La glosa és l’art d’improvisar versos sobre una melodia de cançó tradicional catalana. Amb motiu del festival Barcelona Poesia 2020, aquest dissabte a la tarda es va realitzar un recital de glosa: l’‘Encantàries’. En aquest espectacle hi van participar els guanyadors dels combats de glosa de l’any 2019, el quals venien des de la mateixa Barcelona, Espolla, Sabadell i Mataró, entre altres localitats.

L’objectiu d’aquest recital era mostrar la màgia de la poesia “quan raja a l’instant”. A més, durant la sessió, Martí Ruiz va actuar de ponicana —l’encarregat de proposar temes a les persones que improvisen— i Francesc Tomàs (“Panxito”), Alba Tomàs i Roser Serrano van posar-hi el fons musical.

Alguns dels participants com Alexandre Nebot, farmacèutic del Poblenou, destaquen la importància de seguir realitzant festivals de poesia i mostres de glosa per mantenir viu un art que després del franquisme pràcticament va desaparèixer. Amb aquest objectiu, l’associació Cor de Carxofa fomenta el glosat arreu de Catalunya amb diferents tallers.