El músic andreuenc Raúl del Moral s’ha dedicat en exclusiva durant cinc setmanes a crear un disc que homenatja el poeta Josep Palau i Fabra. El treball s’anomena ‘La teva barba blanca’ i inclou 10 temes. Tots són poemes musicats de Palau i Fabre que del Moral ha compost, gravat i produït en un petit estudi de música casolà situat a Sant Andreu.

És la primera vegada que aquest artista multiinstrumentista grava un disc com a vocalista: “Estic acostumat a estar sempre al darrere dels projectes, com a la banqueta, i em venia de gust sortir al davant i ser jo el protagonista. Vull que la gent posi cara al meu nom, perquè segurament els sona la feina que faig perquè des de fa molts anys treballo per a altres artistes i he fet bandes sonores i música per a la televisió.” Explica Raúl del Moral amb la il·lusió de qualsevol artista que enceta un projecte nou.

Reconeix que es considera un bon músic però no un lletrista. Per això va decidir buscar un company que l’ajudés amb les lletres i llavors va trobar els poemes de Josep Palau i Fabre. “Va ser com art de màgia. Vaig agafar les lletres i la guitarra, i la música sortia sola! Era com si el poeta hagués escrit aquelles paraules pensant en les meves melodies. Estic molt content amb el resultat i ara espero la reacció del públic quan escolti el disc.” L’artista andreuenc ha compost la música, ha enregistrat els temes i ha fet els arranjaments del disc des d’un petit estudi ubicat a casa de la seva mare, al barri de Sant Andreu. Precisament, l’espai on ell va començar a tocar la guitarra quan tenia només 11 anys i a gravar els primers temes propis als 16.

Del Moral defineix ‘La teva barba blanca’ com “un disc molt eteri. Hi ha temes blues, hip-hop i música electrònica minimalista. Penso que té un estil més modern que altres treballs en els qual s’han musicat textos d’altres poetes. Sens dubte es deu a la meva influència anglosaxona”. A més, en el disc hi han col·laborat artistes coneguts de la música catalana i amics personals del Raúl com Judith Neddermann, Paula Giberga, Amadeu Casas o Txell Sust.

‘La teva barba blanca’ es pot descarregar des d’aquesta setmana a través de diverses plataformes digitals com Spotify i iTunes. A més, sonarà en concert per primera vegada dissabte, 18 de març, a l’Ateneu l’Harmonia.

Raúl del Moral té actualment 36 anys i és un músic internacional multiinstrumentista. Al llarg de la seva trajectòria ha col·laborat amb músics com Gibert Fortuny, Txell Sust, Amadeu Casas, Elena Gadel, Seward o Izah. A més, Raúl del Moral va ser candidat al premis Goya 2015 com a millor música original pel documental ‘El culo del mundo’, d’Andreu Buenafuente, i és l’autor de la sintonia del programa ‘En el aire’, conduït i dirigit per l’humorista de Reus. També és compositor per a Sarao Music i Universal Music i ha tocat a festivals internacionals com el Montreux Jazz Festival, Rototom Sunsplash, Glastonbury o Mont Tremblant Blues Festival, i ha participat en més de 25 discos com a músic acompanyant, productor i compositor, a més de fer músiques per a espots publicitaris, documentals, radio i televisió.