Els més venuts de ficció en català
No hi ha hagut gairebé sorpreses i la novel·la sobre la Guerra de Successió de 1714 ha estat l’èxit d’aquest Sant Jordi. L’obra d’Albert Sánchez Piñol ha estat la més venuda tant en castellà, tal com la va escriure originalment, com la traducció al català, que aquest mes d’abril ha sortit a la venda. Sílvia Soler amb ‘L’estiu que comença‘ s’ha col·locat en el número dos de vendes. ‘Plans de futur’, de Màrius Serra, ha estat el tercer més venut. En el quart lloc ‘La marinada sempre arriba’, de Lluís Foix, seguit de ‘La reina descalça’ d’Ildefonso Falcones.
Els més venuts de ficció en castellà
El número u en llengua castellana també ha estat l’obra ‘Victus’, seguida de la nova novel·la d’Ildefonso Falcones ‘La reina descalza’, que fa un viatge a l’Espanya del segle XVIII. El tercer llibre més comprat ha estat el de Javier Sierra, ‘El maestro del Prado’, un homenatge a l’art. I en quart i cinquè lloc del rànquing, ‘El cátaro imperfecto’ de Víctor Amela i ‘El caballero de la armadura oxidada’ de Robert Fisher.
Els més venuts de no-ficció en català
El periodista Jaume Barberà ha col·locat en el número u ‘Sha acabat el bròquil’, un llibre sobre periodisme, crisi, independència i política. El cantautor Lluís Llach el segueix amb l’obra ‘Estimat Miquel‘, un homenatge al seu amic i poeta Miquel Martí i Pol. I en tercer lloc, ‘Desmuntant la caverna’, de Jofre Llombart, en què”desmunta” els arguments contra la independència de Catalunya i el dret a decidir. Josep Ajram en el quart lloc amb ‘No sé on és el límit, però sé on no és’. I l’obra de Josep Maria Espinàs, ‘Una vida articulada’.
Els més venuts de no-ficció en castellà
‘La enzima prodigiosa’, del doctor Hiromi Shinya, que parla sobre la dieta del futur per evitar malaties, ha estat el més buscat entre els barcelonins. En segon lloc, ‘Nadie es más que nadie’, de l’expresident de Cantàbria,Miguel Ángel Revilla. I el llibre ‘España se escribe con E de endeudamiento’ ,de l’economista José Maria Gay de Liébana. Josep Ajram repeteix en la versió en castellà amb l’obra ‘No sé dónde está el límite, pero sí sé dónde no está’. I l’obra d’Eduardo Martínez ‘Finanzas para Directivos’.
Bones xifres de vendes
El Gremi de Llibreters de Catalunya ha valorat de forma positiva aquest Sant Jordi 2013. La tendència en les “vendes han estat igual o lleugerament inferior a la de l’any passat”. La xifra oficial, però, arribarà aquest dimecres. El que sí que s’ha notat durant aquesta diada és un increment de l’interès dels ciutadans per comprar obres sobre la independència i l’estat propi, d’un públic que cada dia es decanta més per la literatura en català, assegura el gremi en un comunicat.