El CAP Gòtic, les pageses del mercat de la Boqueria i l’artista Jaume Plensa han estat premiats com a Ramblistes d’Honor del 2020. L’entitat Amics de la Rambla els ha guardonat per reconèixer i agrair “l’estima” que han demostrat cap a aquesta via emblemàtica de Barcelona, així com per la seva tasca per millorar, divulgar i promoure tant la Rambla com el conjunt de la ciutat.

En un any sens dubte marcat per la pandèmia del coronavirus, el centre d’atenció primària del Gòtic ha estat reconegut per la seva tasca en aquests mesos difícils. Èlia Cebrián, directora del CAP, ha extès el premi a tots els treballadors del centre però també a tots els equips d’atenció primària de la ciutat: “Tots ells s’han deixat la pell en aquesta pandèmia“, ha recordat.

Cebrián també ha volgut aprofitar la seva intervenció per reclamar, un altre cop, que el nou emplaçament per al CAP Gòtic arribi com més aviat millor enfront dels “greus problemes d’espai” que tenen actualment. Sobre això, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que “s’està treballant” i que hi ha “moltes converses” per fer realitat el nou espai.

Homenatge als avantpassats de la pagesia

Exactament 180 anys després del naixement del Mercat de la Boqueria, la 58a edició dels premis Ramblista d’Honor ha guardonat les pageses que precisament subministren aliments a les parades d’aquest establiment. En representació del col·lectiu ha recollit el premi Josep Ibáñez: “És un homenatge als nostres avantpassats“.

Per acabar, la cultura també ha tingut el seu espai en l’edició d’enguany, amb l’escultor Jaume Plensa com a premiat. L’artista barceloní no ha volgut desmarcar-se dels altres dos guardonats: “Ells –la salut i la pagesia– protegeixen el cos, i jo treballo per a l’ànima”, ha dit.

Treballar per una Rambla més barcelonina

Tant el govern municipal com Amics de la Rambla desitgen que aquesta via emblemàtica de la ciutat sigui més barcelonina del que ho ha estat els darrers anys un cop passi la pandèmia. “Que la Rambla sigui de la gent de Barcelona més que de ningú més“, ha reivindicat el president de l’entitat, Fermín Villar, que ha lamentat la buidor vista en aquest carrer per culpa del coronavirus. Considera que la reforma de la Rambla és ara més necessària que mai i lamenta que no hagi estat “el primer carrer on s’ha pacificat el trànsit”.

L’alcaldessa Colau s’ha referit al nou futur de la Rambla. Ha apel·lat a un “gran retrobament” dels veïns amb aquesta via mentre no hi hagi turisme a la ciutat. L’objectiu és que “els nostres fills tinguin records d’infància a la Rambla” com els tenen les persones més adultes.