El director del festival, Jordi Fàbregas, ha volgut destacar la bona salut del sector musical perquè cada any sorgeixen nous grups que són “al peu del canó” i que toquen al costat de grups històrics que mantenen la seva activitat.

Exposició Centre Artesà Tradicionàrius

L’exposició a Pere Sala és el primer esdeveniment de la XXXI edició del festival. La mostra gira entorn de la barreja musical tradicional i moderna del que està considerat com l’últim músic sense solfa del país. La primera nit del festival la tanca un concert commemoratiu a la trajectòria del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que ha volgut agrair al festival “totes les portes que els ha obert”.

A més, també es pot gaudir de la cercavila organitzada pel grup de percussió Kabum i el col·lectiu Guirigall, en què participen diferents autoritats i públic.

Una seixantena de concerts durant tres mesos

Durant els propers 3 mesos, una seixantena de grups actuaran al festival amb noms com Kepa Junkera, Jaume Arnella, Miquel Gil, Sanjosex o Eduard Iniesta. També es faran concerts d’homenatge dedicats a Maria Laffitte, una de les creadores del Tradicionàrius, de qui aquest mes de febrer es compleixen 10 anys de la seva mort. El festival també participarà de la festa dels Foguerons de Sant Antoni amb un ball a càrrec de Biel Majoral, Xavier Bétera, Al Mayurqa i Els Ponts d’Arcalís. L’espectacle serà un homenatge a Toni Roig, una de les figures més importants de la música d’arrel.