La Ciutat del Somnis al recinte firal de Montjuïc

Un clàssic durant aquestes dates és el Festival de la Infància, que aquest any canvia de nom. Ara es diu la Ciutat dels Somnis  i pretén apropar els infants als diferents oficis i professions que es trobaran en un futur, des de mecànics a advocats, o fins i tot, experts en 3D. En total, s’han preparat un centenar d’activitats per a nens dels 4 als 12 anys. La Ciutat dels Somnis obrirà les portes a la fira Montjuïc el 27 de desembre i romandrà oberta fins al 30 de desembre. 

Esperant els Reis d’Orient

La màgia dels Reis d’Orient torna també a la Fabra i Coats, on es podrà veure com s’organitzen els milions de cartes i regals que es distribuiran per la ciutat la nit del 5 de gener. També serà una bona oportunitat per lliurar la carta als Reis a través dels seus ajudants. La Fàbrica dels Reis d’Orient estarà oberta del 27 de desembre al 4 de gener.

Els Reis d’Orient també visitaran del 26 de desembre al 5 de gener al Poble Espanyol, que aquests dies es deixarà portar per la màgia del Nadal. El recinte s’ha vestit de Nadal i hi haurà un mercat on comprar regals i productes gastronòmics. A més hi haurà tot d’activitats per als més petits.

Les activitats als museus

També hi ha l’opció de visitar alguns dels museus de la ciutat que aquests dies organitzen activitats pensades per a la mainada. Per exemple, el Museu Blau ofereix a totes aquelles persones que els visiten, l’opció de pintar un mural per dibuixar entre tots l’oceà. El Museu Nacional d’Art de Catalunya ofereix fins al 4 de gener, un taller familiar per dibuixar i modelar el que seria per vosaltres el millor menú de cara al Nadal.

El Born Centre de Cultura i Memòria també acull del 27 de desembre al 4 de gener, el taller Per Nadal, neules i turrons!. Es tracta d’una activitat organitzada conjuntament amb el Museu de la Xocolata per donar a conèixer el menjar típic de Nadal de l’any 1703. En el taller podràs descobrir les diferències amb el que fem nosaltres aquests dies i fins i tot podràs tastar alguna cosa.

Teatre i circ per als més petits

Els espectacles tampoc no fallen a la cita nadalenca i entre les diverses propostes per aquests dies hi ha el del Circ Ralluy: ‘Fortius’, un homenatge al circ clàssic que estarà a Barcelona fins al 25 de febrer. També hi ha l’opció d’anar al teatre, el Teatre Tantarantana, presenta al 7 de gener ‘Els pastorets’ actualitzats.

I qui prefereixi la música també té una àmplia oferta de musicals per a tota la família com el d”Alícia al país de les meravelles’, basat en el popular conte de Lewis Carroll, ple d’humor, imaginació i dinamisme. Un espectacle que estarà en cartellera del 27 de desembre al 4 de gener.  Als mateixos dies, la companyia de teatre Cia. La Rueda Producciones, presenta al SAT! Sant Andreu Teatre, l’espectacle de ‘Nit de Reis‘. Un musical pensat per gaudir amb família de la màgia del Nadal, en què la malvada Reina de les Neus s’ha apoderat de totes les cartes dirigides als Reis.

Pel que fa a activitats més físiques, es pot gaudir del patinatge sobre gel en diverses pistes de la ciutat com la del Pedrables Centre, l’Skating o la del FC Barcelona.