Horari de primavera de la Font Màgica

De dijous a dissabte,  de 21 a 22 h (activitat gratuïta). Font Màgica de Montjuïc (pl. Carles Buïgas, 1, Montjuïc)

Apunteu-vos el nou horari de primavera. De l’1 d’abril al 31 de maig, la cita amb la llum i la música a la Font de Montjuïc és a les 21 h. Canvi d’estació i canvi d’horari per seguir gaudint de les aigües acolorides de la font més màgica de la ciutat.

El Gòtic, de festa

Dissabte, 7 d’abril. En diferents espais del barri Gòtic

Torna la festa del Gòtic organitzada per veïns i veïnes, associacions i comerciants, aquest any amb la tercera edició. Tot un dia de jocs, menjars populars i concerts. Trobareu informació, aquí.

‘Jazz en viu… Swing!’, al Palau de la Música

Diumenge, 8 d’abril, 12 h (15 €) Palau de la Música Catalana (carrer del Palau de la Música, 4-6, Sant Pere)

Una oportunitat per conèixer com sona i com es balla el swing, amb l’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. Un espectacle per a tota la família per començar bé el diumenge.

Craft Film Festival Barcelona, la festa del cinema més artesanal

Del 6 al 8 d’abril, cada vespre (consulteu els horaris de cada projecció / 5,90 € ) Craft FilM Festival (Cines Girona, c. Girona, 175, Eixample)

Els Cinemes Girona celebraran del 6 al 8 d’abril una nova edició del Craft Film Festival, una mostra de pel·lícules fetes amb pocs mitjans i molta professionalitat. Més informació, aquí.

Dia Internacional del Poble Gitano

Diumenge, 8 d’abril. En diversos punts de Barcelona

Amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, diumenge 8 d’abril, que se celebra en diferents països del món des del 1971 com a reconeixement a la història, la llengua i la cultura del poble gitano, a Barcelona es fan al llarg del cap de setmana diverses activitats.

Els Acústic5 a l’illa del tresor, al Jove Teatre Regina

Del 7 d’abril al 6 de maig, 17.30 h (12 € / trobareu ofertes si busqueu per internet). Jove Teatre Regina (c. Sèneca, 22, Gràcia)

Adaptació de ‘L’illa del tresor’, de L. R. Stevenson.  La nova aventura musical del grup Acústic5, després de l’èxit al programa ‘Oh happy day’.

Visites al túnel subterrani de les Cases de l’Aigua

Diumenges de 10 a 14 hores (entrada gratuïta / reserva prèvia imprescindible). Inici: Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella (c. Torrent de Perera, s/n, Sant Andreu). Final: Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova (c. Garbí, 2, Nou Barris)

Dins de la programació del Memorial de l’Aigua, una de les novetats és la visita guiada a través del túnel que connecta la Casa d’Aigua de la Trinitat Vella amb la Casa de l’Aigua de la Trinitat Nova. Un any després de la reobertura dels espais de distribució i bombeig al districte de Sant Andreu, les obres fetes al túnel i al dipòsit al districte de Nou Barris permeten finalment obrir el conjunt complet i accedir al túnel subterrani.

Retoca’mmmm: les Corts, a toc de tambor 

Dissabte, 7 d’abril (activitat gratuïta). En diferents punts de les Corts.

Per quart any consecutiu, els Diables de les Corts organitzen Retoca’mmmm, la seva cita de la percussió. Aquest any la trobada es farà el dissabte 7 d’abril i hi participaran 12 agrupacions. Trobareu tots els detalls, aquí.

Diada de la cultura popular a Gràcia

Dissabte, 7 d’abril, en diversos espais de Gràcia (activitats gratuïtes).

En l’àmbit de cultura popular, la Vila de Gràcia és molt rica i diversa. Tradicionalment totes les entitats sortien per celebrar la diada en el marc de la festa major, a l’agost, però aquest any han decidit moure-la de dates i establir-la dissabte, 7 d’abril. La diada de cultura popular a Gràcia començarà a les 10.30 amb la plantada de les figures a la plaça de la Vila.