Arriba el cap de setmana i Barcelona, com sempre, acumula moltíssimes propostes culturals. L’agenda ve plena d’activitats (moltes d’infantils) i aquest cop amb especial alegria perquè per molts seran quatre dies de festa. Mercats, teatre, dansa, fotografia. Viviu el pont amb alegria!

‘Sonets de joguina’, música per als més petits de tots, a L’Auditori

28 i 29 d’abril (i 5 i 6 de maig) dissabte a les 12 i 17 h i diumenge 10.30 i 12 h (10 €) L’Auditori (carrer de Lepant 150, el Fort Pienc)

L’Auditori, dins el cicle de concerts familiars us proposa amb ‘Sonets de joguina’ un repàs de les rondalles i contes acompanyats de música. Una oportunitat perquè els més petits s’acostin al màxim als instruments. Informeu-vos dels tallers que acompanyen els espectacles. Activitat a partir d’un any.

Clàssics de Walt Disney, al CaixaForum

Dissabte, 28, 11.30 h (4 €) CaixaForum (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Motjuïc)

Una gran oportunitat per descobrir els clàssics de Disney en format de curtmetratge, entre els quals ‘Els tres porquets’. Cada dissabte fins al 30 de juny s’emetrà una pel·lícula dins el cicle Petits Cinèfils. Activitat per a nens de més de cinc anys.

Nomad Festival a la Nau Bostik

Del 28 d’abril a l’1 de maig, d’11 h a 23 h (2 € / gratis menors de 14) Nau Bostik (carrer de Ferran Turné, 11, la Sagrera)

El Nomad Festival Barcelona aterra per primer cop a Barcelona i ho fa molt pensat per a famílies amb nens en un escenari amb nom i cognom: Nau Bostik. Un intens programa de concerts i activitats infantils sense interrupcions.

Un musical infantil inspirat en la poesia visual de Brossa, al SAT!

Diumenge 29 d’abril, 12 i 17.30 h (9,50 €) SAT! (carrer de Neopàtria, 54, Sant Andreu)

Un espectacle basat en la poesia visual de Joan Brossa en què es barregen dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres, dins el cicle de teatre familiar al SAT!. A partir de tres anys.

World Press Photo 2018, al CCCB

Del 28 d’abril al 27 de maig, de 10 a 20 h, i d’11 a 21 h caps de setmana i festius (6 € / 4 € reduït) CCCB (carrer Montalegre, 5, el Raval)

El CCCB torna a acollir la mostra fotogràfica més important del fotoperiodisme internacional, el World Press Photo, organitzada per la Fundació Photographic Social Vision. Barcelona és una de les primeres ciutats del món a exposar-la.

Aliança de mercats: Van Van Market i Lost&Found / Mercat de la Terra i Eat Street

28 i 29, 11 h,  Antiga Fàbrica Estrella Damm (carrer de Rosselló, 515, Eixample)

El Van Van Market i el Lost&Found repeteixen experiència i tornen a presentar-se conjuntament aquest cap de setmana a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. Gastronomia, propostes vintage (roba, joguines, llibres…) i molta música.

 

Dissabte 28, de 10 h a 23 h, Parc de les Tres Xemeneies (avinguda del Paral·lel, 49, el Poble-sec) 

I encara trobareu més germanor en una altra experiència conjunta: el Mercat de la Terra Slow Food i l’Eat Street. La combinació de l’aliança és Mercats Paral·lels, productes de proximitat, menjar saludable i per acompanyar, molta música!

 

Cites per als amants del grafit

Divendres 27, de 18.30 h a 22 h, i dissabte 28 d’abril, d’ 11 h a 22 h, Arteria BCN (carrer Bruc, 147, la Dreta de l’Eixample)

La Sgaleria presenta la 3a edició de l’exposició Internacional THIS IS STREET ART, a Arteria BCN, en què participen des de llegendes del grafit fins a joves promeses d’aquest art urbà.

 

Del 26 d’abril al 6 de maig, de 10.30 h a 20.30 h (accés lliure) Galeria Montana (carrer del Comerç, 6, el Born)

El projecte Murs Lliures, ara Wallspot, va néixer fa cinc anys per a potenciar l’art urbà de qualitat a partir de la gestió de murs legals com a espais de creació. Es va iniciar al Parc de les Tres Xemeneies i ara se sumen algunes parets més del Poblenou. En aquesta exposició a la Galeria Montana, es pot veure una petita mostra d’aquest art.

 

 Dia Internacional de la Dansa

28 i 29 d’abril, en diversos espais i escenaris de la ciutat

El 29 d’abril es commemora el Dia Internacional de la Dansa i l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya se suma als actes de celebració. Un és a la plaça dels Àngels, davant del MACBA, on diumenge a partir de les 19 h la dansa prendrà tot el protagonisme. A banda, al llarg del cap de setmana molts escenaris ho celebraran.

Feria de Abril Barcelona

Del 27 d’abril al 6 de maig, de 10 a 0 h i fins a les 3.30 h festius i vigílies de festius (accés gratuït) Parc del Fòrum

Arriba la 47a edició de la Feria de Abril  i la cita, que organitza la Federació d’Entitats  Culturals Andaluses a Catalunya, quedarà  inaugurada divendres,  27 d’abril, amb l’enllumenat, que tindrà lloc a les 21 h. És la 14a edició que se celebra al Parc del Fòrum.

D’A Film Festival, el festival del millor cine contemporani

Del 26 d’abril al 6 de maig. En diferents espais: Cines Aribau Club, CCCB, Filmoteca de Catalunya, Zumzeig i SGAE Catalunya

Barcelona acull la vuitena edició del D’A Film Festival. El millor cinema actual i contemporani d’autor, des dels films més destacats fins a òperes primes o el cinema espanyol més recent: 87 pel·lícules i 98 directors.