“Disney. L’art d’explicar històries”

Del 23 de març al 24 de juny, de 10 a 20 h (4 €). CaixaForum (avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, Sants-Montjuïc)

Estrena de pel·lícula al CaixaForum aquest cap de setmana. A través de materials originals, l’exposició “Disney. L’art d’explicar històries” mostra com els personatges i històries de la literatura clàssica van passar al moviment i al cinema d’animació. Hi ha moltes activitats paral·leles al mateix CaixaForum.

Van Van Market a la Confraria de Pescadors (ACTIVITAT POSPOSADA PER RISC DE PLUJA AL 7 I 8 ABRIL)

Moll del Rellotge (carrer de l’Escar, 26, la Barceloneta) 

Nova cita de les caravanes gastronòmiques del Van Van Market, aquest cop s’instal·laran per primera vegada al moll del Rellotge. Els visitants podran, a més, gràcies a un acord amb la Confraria de Pescadors, fer visites guiades per conèixer els peixos autòctons i les instal·lacions (aquestes visites es fan amb reserva prèvia i tenen un cost de 10 €).

 

‘El llibre de la selva’, al Gaudí

Dissabte, 24 de març, 17 h, i diumenge, 25, 12 h (12 €). Fins al 27 de maig al Teatre Gaudí (carrer de Sant Antoni Maria Claret, 120, la Sagrada Família)

Conte musical per a tota la família. Una versió del clàssic ‘El llibre de la selva’, adaptat per la companyia Magatzem d’Ars. 60 minuts de temes musicals teatralitzats.

Taller de cuina amb nens: Mones de pasqua al Mercat del Ninot

24 de març, de 10.30 a 12.15 h (15 €). Mercat del Ninot (carrer de Mallorca, 133-157, l’Antiga Esquerra de l’Eixample)

L’Aula Gastronòmica del Mercat de Ninot ofereix aquest cap de setmana un taller amb nens de sis a 14 anys per ensenyar-los a fer mones, acompanyats d’un xef, Joan Gurguí, que els donarà els millors consells. Aquí trobareu com inscriure-us-hi. I no us oblideu de les diferents fires de palmes i palmons que es faran aquests dies a la ciutat, en trobareu algunes aquí.

Brassai, a la Fundació Mapfre

Fins al 13 de maig, en diferents horaris segons el dia (3 €, cal reservar-ho prèviament) Fundació Mapfre (carrer de la Diputació, 250, l’Eixample)

La Fundació Mapfre dedica la retrospectiva més gran que s’ha fet mai a Barcelona sobre Brassai, el fotògraf del París més fosc dels anys 30. El jove hongarès Gyulá Halász -aquest és el seu nom-, després de traslladar-se el 1924 a París per triomfar amb la pintura, va acabar fent-se famós per la fotografia. Aquesta exposició en mostra algunes de les imatges més cèlebres.

Més festa major al barri del Pi

Dissabte, 24, i diumenge, 25, en diferents punts del Gòtic per celebrar les festes de Sant Josep Oriol

Aquest cap de setmana arriben els principals actes de la festa al barri del Pi, actes que ja van començar la setmana passada. Dissabte, 24: tradicional Passejada dels Oriols, l’actuació de l’Esbart Català de Dansaires, jocs infantils i els populars Atracaments d’en Perot lo Lladre. Diumenge, 25: gegants, bèsties, capgrossos i balls tradicionals vindran d’arreu de Catalunya per acompanyar els Gegants del Pi i el Lleó i la Mulassa de Barcelona en l’acte més multitudinari de la celebració.

Trobada de vaixells històrics pels 100 anys del pailebot Santa Eulàlia

De divendres 23 a diumenge 25, al Moll de la Fusta

Durant tot el cap de setmana velers tradicionals, rèpliques de grans vaixells històrics internacionals, seran al Moll de la Fusta d’on salparan diumenge cap a Seta, França. Són els primers actes commemoratius del centenari del pailebot Santa Eulàlia.