Arriba el cap de setmana i Barcelona acumula moltíssimes propostes culturals per a tots els públics i edats. Aquí en trobareu alguns exemples, tots gratuïts: crea el teu videojoc (en el marc de la Mobile Week Barcelona), fes un passeig per la història del Parc Güell o pel mercat més saludable, escolta un conte que parla de música i assisteix a un concert amb temes de pel·lícula. T’hi apuntes?

Música de pel·lícula (als centres cívics de Barcelona)

23 de febrer, de 19 a 20 h. Centre Cívic la Sagrera la Barraca – carrer de Martí Molins, 29 (la Sagrera)

Dins el cicle Música>BCN, que organitza l’Ajuntament als centres cívics de la ciutat, aquest divendres al de la Sagrera trobareu un concert que combina el jazz, amb un quartet de corda clàssica, i els sons d’una guitarra elèctrica, tot plegat, per fer un recorregut per les bandes sonores més destacades de tots els temps. Cal recollir l’entrada prèviament. Per fer-ho posa’t en contacte amb el Centre Cívic la Sagrera.

 

25 de febrer, de 10.30 a 12 h. Museu d’Història de Barcelona – Casa del Guarda del Parc Güell – carrer d’Olot, s/n (la Salut)

La Casa del Guarda del Parc Güell és un dels exemples d’habitatge modest construït per Gaudí entre el 1901 i el 1903 com a lloc de residència del porter de la urbanització. El petit espai, concebut per a ús d’una família humil, presenta una gran riquesa. Gestionat pel MUHBA, s’hi mostra una exposició que parla sobre la casa, el parc i la ciutat. Cal fer reserva prèvia. Poseu-vos en contacte amb el MUHBA.

Els Matins Infantils de Documenta (contes un dissabte al mes)

24 de febrer, 12 h. Llibreria Documenta – carrer de Pau Claris, 144 (l’Eixample)

Dins el cicle Els Matins Infantils de Documenta, aquesta llibreria ofereix un cop al mes la lectura d’un llibre infantil. Ara toca ‘Les meravelloses aventures de la Sra. Jazz i el Sr. Blues’, amb Sònia Sànchez i Andreu Cunil. El Sr. Soul s’ha perdut a la llibreria i els assistents hauran d’ajudar la seva família a trobar-lo. Un conte, atenció!, acompanyat de música i cançons.

 

Creació de videojocs gegants a la façana (en el marc de la Mobile Week Barcelona)

23 de febrer, 17.30 h. Punt Multimèdia de la Marina / Centre Cívic Casa del Rellotge – passeig de la Zona Franca, 116 (Sants-Monjuïc)

Amb motiu de la Mobile Week Barcelona (i per escalfar motors de cara al Mobile World Congress) s’organitzen a la ciutat tallers i conferències de tot tipus. Un exemple: un taller de creació de videojocs gegants a la façana, utilitzant les tècniques del mapatge. Programar un videojoc, veure’l projectat en gran i interactuar-hi, gràcies a aquest petit curs de tres hores i mitja. No calen cap material ni coneixement previ per realitzar aquest taller. De 10 a 16 anys.

Calçotades urbanes al Mercat de la Terra

24 de febrer, de 10 a 16 h. Parc de les Tres Xemeneies – avinguda del Paral·lel, 49 (el Poble-sec)

Cada dissabte dels mesos de febrer i març se celebren les Calçotades Urbanes en el marc del Mercat de la Terra, que organitza Slow Food Barcelona. La proposta gastronòmica inclou sis calçots del Consorci de Gallecs, una botifarra de Cal Fusteret, un pa de l’Horno Santa Madrona i romesco (l’entrada al mercat és gratuita, la calçotada són 7 €). Al Mercat de la Terra, els visitants poden trobar altres productes de proximitat i qualitat.