Els autors i editors del festival de novel·la negra de Lió es retraten a l'entrada. Entre ells hi ha un barceloní, l'escriptor Carlos Zanón, que també participa al festival agermanat BCNegra. CARLOS ZANÓN, escriptor "Aquí hi han coses que es fan bé, que nosaltres podríem millorar, i a l'inrevés suposo que també. Jo crec que està molt bé l'intercanvi, per veure com fan les coses els altres. El lector de novel·la negra, o de 'polar' com es diu aquí, és un lector que no mira la nacionalitat de l'autor ni res més que el llibre." Durant el matí, l'autor signa exemplars. Altres companys de professió ofereixen conferències als lectors del gènere. És el cas de Dolores Redondo i John Connolly, que han parlat sobre la màgia negra: JOHN CONNOLLY, escriptor "Crec que l'autèntica oportunitat és per als lectors, poden reunir-se i parlar. Els escriptors són només una excusa perquè vinguin els lectors i mirin llibres i en parlin. Crec que qualsevol esdeveniment que aplegui gent al voltant dels llibres és bo." DOLORES REDONDO "En Francia hay una gran cultura de polar. No hay más que ver la cantidad de gente que está alrededor del festival. Es algo digno de ser copiado." Avui és l'últim dia del festival i els lectors s'afanyen a aconseguir els darrers exemplars i les últimes signatures més de 120 autors de més de 20 països diferents participen a la 12a edició del Quais du Polar.

Avui és l’últim dia del festival i els lectors s’afanyen a aconseguir els darrers exemplars i les últimes signatures dels més de 120 autors de més de 20 països que han participat a la 12a edició del Quais du Polar. També s’hi han fet més de 60 conferències, tallers infantils i s’han lliurat set premis literaris. De tot plegat n’han pogut gaudir també els 10 afortunats que, durant la darrera edició del BCNegra, el festival barceloní agermanat, van guanyar el sorteig d’un viatge amb entrada a la cita literària.

L’escriptor barceloní Carlos Zanón és un dels autors i editors del festival de novel·la negra de Lió que aquest matí es retrataven a l’entrada. “Aquí hi han coses que es fan bé, que nosaltres podríem millorar, i suposo que a l’inrevés també. Jo crec que està molt bé l’intercanvi, per veure com fan les coses els altres“, explica. També diu que “el lector de novel·la negra, o de ‘polar’ com es diu aquí, és un lector que no mira la nacionalitat de l’autor ni res més que el llibre“. L’irlandès John Connolly, autor de novel·la negra i creador del detectiu Charlie Parker, valora el Quais du Polar com “una autèntica oportunitat per als lectors de reunir-se i parlar”. “Els escriptors són només una excusa perquè vinguin els lectors i mirin llibres i en parlin”, diu.