El punk va néixer a mitjan anys 70 al Regne Unit. Era una resposta radical al conservadorisme que s'anava imposant en la societat anglesa. El punt de partida va ser la música, amb grups com Sex Pistols, The Clash i Damned, però l'actitud contestatària i provocativa es va anar traspassant a molts més camps, des de la manera de vestir fins a l'art. El MACBA proposa una anàlisi del punk entroncant-lo amb alguns moviments d'avantguarda i demostrant que actualment encara podem trobar molts rastres artístics que veuen d'aquell esperit. FERRAN BARENBLIT director del Macba "El nihilisme, la sexualitat, aquesta fascinació crítica de la violència el DIY, l'inconformisme però sobretot posar en dubte les ideologies, posar-ho en dubte tot". DAVID G. TORRES comissari de l'exposició "A diferència dels seus moviments antecessors com el Situacionisme o el Dadaisme eclosiona enmig dels mitjans de masses." El resultat és un diàleg entre artistes que van viure l'eclosió del punk com Paul McCarthy i Mike Kelley fins a autors contemporanis com Pepo Salazar, Joao Onofre i Marcel·lí Antúnez, L'exposició arriba a Barcelona ampliada després de passar per Madrid i Vitòria, i d'aquí, un cop tanqui portes el 25 de setembre, viatjarà al museu del Chopo de Mèxic.

El punk va néixer a mitjan anys 70 al Regne Unit. Era una resposta radical al conservadorisme que s’anava imposant en la societat anglesa. El punt de partida va ser la música, amb grups com Sex Pistols, The Clash i Damned, però l’actitud contestatària i provocativa es va anar traspassant a molts més camps, des de la manera de vestir fins a l’art.

A partir de la lectura del llibre ‘Lipstick traces’, del periodista i crític musical Greil Marcus, els responsables de l’exposició han construït una mostra que, com fa el llibre, relaciona el punk amb els moviments d’avantguarda com el Situacionisme o el Dadaisme. A diferència d’aquests -ismes, però, el punk va ser un moviment popular que es va canalitzar a través dels mitjans de comunicació massius. Això el va acabar convertint en un moviment internacional que també va influenciar artistes d’altres camps com pintors, dibuixants i dissenyadors.

En el recorregut de l’exposició es poden veure obres d’artistes que van viure l’eclosió del punk com Paul McCarthy i Mike Kelley, i d’autors contemporanis com Pepo Salazar, Joao Onofre i Marcel·lí Antúnez.

L’exposició arriba a Barcelona ampliada després de passar per Madrid i Vitòria, i del MACBA, un cop tanqui portes el 25 de setembre, viatjarà al museu del Chopo de Mèxic.