Ja fa 13 anys que hi ha músics al suburbà de la ciutat, però en fa menys que els candidats s’han de posar al davant d’un jurat que els avalua. Entre les 8.30 i les 15 h d’aquest dimecres i dijous l’estació d’Universitat veu com passen els artistes que han d’interpretar els temes que el jurat decideixi d’entre les 30 cançons que el músic els ha presentat.

El jurat, professors de l’Escola de Música, valoren criteris com la qualitat interpretativa i la varietat de repertori. També es té en compte l’originalitat i la riquesa creativa de la proposta així com la diversitat cultural, estilística i instrumental. Si l’avaluació és positiva el músic obté el carnet d’associat a Amuc BCN que li dóna accés a participar en els projectes d’aquesta associació. També li permetrà renovar el dret per actuar als 39 punts de música que hi ha al metro. Està previst que facin les proves prop d’un centenar de músics.

Projecte pioner

La regulació dels músics del metro de Barcelona és pionera a Europa i a tot el món. L’objectiu d’aquestes proves és garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro. És una activitat que forma part de TMB Cultura que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i de l’àrea metropolitana.