L’espectacle en vers Prosopopeya reflexiona sobre el concepte de la identitat i la recerca del jo. L’autor del text i actor a l’escenari, Pablo Macho Otero, explica al betevé directe el punt de partida de l’obra: “La neurociència actual afirma que el jo no existeix, que és una invenció del cervell, també en l’àmbit social, en un món en el qual aquest jo està al centre de cada vida i tots som protagonistes. L’obra intenta desarticular aquest ego que ens envolta”.
La prosopopeia és una figura retòrica que atorga qualitats humanes a animals, objectes o idees. Pablo Macho Otero fa servir aquest recurs “no només per personificar animals o conceptes, també significa ‘epopeia de Prósopo’, el protagonista del mite que explica aquesta obra”.
La paraula prósopo significa en grec ‘màscara’, un element que “és la gran protagonista de l’obra”, explica la directora de l’obra, Emma Arquillué, que afegeix: “La part de la narració d’aquest mite ens va portar cap a la màscara, el rostre”. El muntatge de la companyia La Bella Otero es pot veure al Teatre Lliure fins al 9 de febrer.