Setmana Santa en família

Diversos museus de la ciutat han programat tallers per a tota la família aquests dies.

El Museu de la Xocolata proposa decorar ous de xocolata amb sucre glacé. Els més petits poden deixar volar la creativitat de la manera més dolça. Tampoc no hi faltaran els típics pollets de Pasqua. En acabar, es poden emportar i menjar la seva creació. L’activitat està pensada per a nens d’entre 4 i 12 anys. Preu: 10 euros per participant.

Al Museu Martítim, tenen propostes per a infants de totes les edats. Els més petits (entre 6 i 10 anys) es poden construir vaixells de joguina amb globus i brotxetes. Preu: 3,60 euros per participant. Els més grans (entre 12 i 16 anys) es poden fer al mar a bord del veler Santa Eulàlia. Hi aprendran a hissar les veles, a portar el timó i a reconèixer la costa barcelonina. Preu: 12 euros per participant.

Els cinèfils més joves tenen una cita al CaixaForum. Del 23 al 31 de març hi han programat un clicle de cinema d’animació i familiar. ‘Herois’, ‘Un pont cap a Terabithia’ o ‘Les aventures de Tadeu Jones’ són alguns dels títols que s’hi projectaran. Preu: 4 euros per sessió.

Una altra opció per als nens i nenes que fan vacances és anar a jugar a algun dels 16 patis escolars que obriran fins a l’1 d’abril. A la majoria d’aquests espais s’hi podrà accedir entre les 11 h i les 14 h.

Setmana Santa tradicional

Barcelona també viu la vessant més tradicional i religiosa de la Setmana Santa.

El Divendres Sant és el dia en què les processons de la Germandat de les Angusties i la del Crist del Gran Poder i de l’Esperança Macarena es troben pels carrers del centre de la ciutat. Els passos del Crist del Gran Poder i de la Macarena surten de l’església de Sant Agustí a les 17.30 h. El pas de Nostra Senyora de les Angusties sortirà de l’església de Sant Jaume a les 19 h. Les dues processons es trobaran pels volts de les 20 h.

Dissabte Sant se celebra la vetlla pasqual en diverses esglésies de la ciutat. A la basílica de Santa Maria del Mar, la missa començarà a les 21.30 h.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, oficiarà l’eucaristia del Diumenge de Pasqua a la Catedral de Barcelona. La liturgia començarà a les 11.30 h.

Setmana Santa per no quedar-se a casa

L’agenda cultural barcelonina ofereix propostes per a tots els gustos i butxaques.

El festival de dansa Barswingona torna a la ciutat entre el 27 de març i l’1 d’abril. Per començar amb bon ritme, es farà una desfilada de swing. Els podreu seguir des de la plaça de la Virreina fins a la plaça d’Anna Frank, a Gràcia.

Si voleu gaudir d’una actuació gratuïta del grup musical Bremen, els trobareu el 26 de març a les 19 h a l’FNAC del centre comercial de les Arenes. Presentaran el disc de debut ‘Les cançons que vindran’.

El bacallà és un dels ingredients estrella de la quaresma i la Setmana Santa. La primera Ruta del Bacallà proposa redescobrir-ne les possibilitats gastronòmiques als diversos restaurants i establiments que s’han adherit a la campanya. Preu: entre 20 i 50 euros.