El mercat està ple de plataformes que ofereixen serveis audiovisuals en “streaming”. Netflix, HBO, Movistar Plus, Disney+ o Prime Video són només un exemple. L’opció més econòmica per accedir-hi és compartir el compte amb la família o els amics. Hi ha gent, però, que no té amb qui fer-ho. Per resoldre aquest problema, s’han creat unes aplicacions que posen en contacte usuaris per dividir les despeses de les plataformes de “streaming“.

Estalvia un 75 % de la quota amb Pulpo

Pulpo és una aplicació creada a Espanya que et permet compartir el preu de suscripció a qualsevol plataforma de serveis en “streaming” i estalviar fins a un 75 % de la quota. Segons els creadors, hi ha dues formes de fer ús d’aquest servei: com a administrador d’un compte —amb l’avantatge d’estalviar-te les comissions que cobra Pulpo— o com a membre d’un grup.

Pulpo
Web de la plataforma de serveis compartits Pulpo

Together Price ja té més d’un milió d’usuaris

En només quatre anys de funcionament, Together Price ja ha aconseguit un milió d’usuaris i des del mes de setembre està disponible per a Android. Com en el cas anterior, aquesta aplicació posa en contacte diferents usuaris per compartir l’accés i la quota a més d’una vuitantena serveis de pagament com ara Netflix, HBO, Prime Video o Spotify . La companyia cobra menys d’1 euro per despesses de gestió, tot i que aquest import varia en funció del servei.

Pàgina web de l’aplicació Together Price

Spliiit, un aplicatiu per compartir subscripcions

Els creadors de Spliiit comparen els serveis que ofereix la plataforma amb un viatge en un cotxe compartit. Expliquen que viatjar amb altres persones és més econòmic que fer-ho sol i que Spliiit fa el mateix però amb les plataformes de pagament. “Així tothom estalvia diners”, afirmen. Per fer ús d’aquesta aplicació, a més del que es paga per l’accés a Netflix o al servei en “streaming” triat, Spliiit cobra un 5 % de comissió i 35 cèntims addicionals al mes.

Web de la plataforma per compartir continguts Spliiit