Els actes comencen a les vuit del matí a la cripta de Santa Eulàlia de la Catedral de Barcelona, on totes les Eulàlies poden signar al llibre d’or de la seu barcelonina. Al mateix espai, però a dos quarts de 10 del matí, es fa el Cant de Laudes i els Goigs a Santa Eulàlia.

Un pregó fet pels nens i nenes

A mig matí les activitats es traslladen a la plaça de Sant Jaume, on a tres quarts de 10 s’hissarà el Penó de Santa Eulàlia a la balconada de l’Ajuntament. A partir de les 10 comença al Saló de Cent el pregó infantil de Santa Eulàlia, elaborat per infants de la ciutat. Durant tot el dia hi ha portes obertes a l’Ajuntament, però també en altres espais com ara la Casa dels Entremesos, el Pailebot Santa Eulàlia o les Drassanes Reials i el Museu Marítim.

Una Santa Eulàlia històrica

La jornada de portes obertes a l’Ajuntament té enguany dues novetats. Una n’és la presència de personatges històrics relacionats amb la ciutat que aniran guiant els visitants, entre els quals destaquen el cronista Ramon Muntaner, i els consellers en cap Joan Fiveller i Rafael Casanova. Enguany es recupera també la històrica Coronela, la milícia ciutadana formada pels gremis barcelonins que va tenir un paper molt destacat en la defensa de Barcelona durant el setge de 1714. Membres de l’Associació de Recreació Històrica de la Coronela de Barcelona custodiaran l’antiga porta de l’Ajuntament de Barcelona al carrer de la Ciutat i faran el canvi de guàrdia entre les sis i les vuit del vespre.

A la tarda hi han els actes més populars del dia de Santa Eulàlia. A dos quarts de set hi ha ballada de sardanes a la plaça de Sant Jaume i a partir de dos quarts de vuit se celebra la tradicional passejada de les Laies, que sortirà de la plaça de Sant Josep Oriol i recorrerà els carrers del barri Gòtic. A les vuit del vespre es fa l’ofrena floral a Santa Eulàlia a la baixada que porta el seu nom.

El proper cap de setmana concentren bona part de les activitats festives de Santa Eulàlia, amb una mostra de tradicions populars  que inclouen balls de gegants i bestiari festiu, correfoc i diada castellera.