El nou programa de residències del Teatre Lliure Ajuts a la creació Carlota Soldevila dona els seus fruits a la sala Fabià Puigserver aquest mes de desembre. Primer amb l’estrena de ‘Posaré el teu cor en una safata’, un muntatge de Carla Rovira sobre la mort.

Una obra de creació col·lectiva, de narrativa esquinçada, que contraposa formes de fer front al final de la vida. Per muntar-la, la companyia que dirigeix Carla Rovira ha emprat com a font documental experiències de professionals que estan en contacte permanent amb la mort, com metges d’urgències, infermers de cures pal·liatives i d’altres. La mateixa Carla Rovira va decidir-se pel tema a partir de la mort d’un parent proper. “T’has de relacionar amb la mort, no pots deixar de fer-ho”, afirma Rovira.

Programa d’Ajuts la creació Carlota Soldevila

‘Posaré el meu cor en safata’ roman en cartell entre el 5 i el 22 de desembre a una Sala Fabià Puigserver que ha estat dividida en dos. I és que a partir de l’11 de desembre se sumarà al muntatge, en programa doble, l’obra ‘Turba’, de la companyia Mos Maiorum, també beneficiada del programa Ajuts a la creació Carlota Soldevila.

El títol del programa s’explica pel centenari del naixement de Soldevila, una de les fundadores del Lliure als anys setantes. Per retre-li homenatge s’ha inaugurat al vestíbul del teatre una curiosa instal·lació. Es tracta d’un Renault 5, un dels cotxes que va conduir Soldevila, i amb el qual, se suposa, va fugir a França Albert Boadella, qui havia estat empresonat per haver dirigit ‘La torna’. A l’interior del cotxe se senten diverses veus de companys de Soldevila a l’època, com la de l’esmentat Boadella o les d’Imma Colomer, Guillem Jordi-Graells o Domènech Reixach.