La processó de la Burreta ha obert el període de passos de Setmana Santa a Barcelona. Ho ha fet, com és tradició des del 2002, al barri del Raval i des de primera hora del Diumenge de Rams. La marxa ha sortit a les 10 h de la plaça de Sant Agustí i ha creuat la Rambla, després de passar pel carrer de l’Hospital. La processó, que ha anat acompanyada per la Banda Simfònica Ciutat de les Roses de Sant Feliu del Llobregat, ha acabat en el mateix punt on ha començat tres hores després de l’inici. Allà, a la plaça de Sant Agustí s’hi ha celebrat una missa.

El recorregut de la Burreta

Sortida: 10 h: plaça de Sant Agustí, carrer de l’Hospital, pla de la Boqueria (creuant l’andana de la Rambla), la Rambla (cantó Besòs), carrer de Santa Anna (en sentit contrari), avinguda del Portal de l’Àngel, carrer de Cucurulla, carrer de la Portaferrissa, la Rambla (cantó Besòs, en sentit contrari), pla de la Boqueria, carrer de l’Hospital i tornada a la plaça de Sant Agustí a les 13 h.

La processó de la burreta al seu pas pel carrer de l'Hospital

Palmes i palmons a les parròquies

La benedicció palmes i palmons es manté a la ciutat i són molts els barcelonins aquest Diumenge de Rams s’han acostat a centres religiosos per complir amb la tradició. En la religió cristiana, el dia de Rams commemora l’entrada de Jesucrist a Jerusalem d’alt d’un ruc i acompanyat dels seus deixebles coincidint amb la celebració de la Pasqua jueva. La festa del diumenge de Rams és l’inici del que es coneix com la narració de la Passió de Crist.

Tal com mana la tradició tant les palmes com els palmons han d’anar ben farcits i decorats de llaminadures. L’ornamentació clàssica són els rosaris de sucre fins o les cintes de colors.